KV Kortrijk wint snertvertoning in Moeskroen

© BELGA
Christof Decraene

In een partij die eerste klasse onwaardig was heeft KV Kortrijk met 0-1 gewonnen op het veld van Moeskroen. Hervé Kagé zorgde drie minuten voor affluiten voor drie gouden punten.

In de eerste helft was het een spelletje mens-erger-je-niet. Erger je niet aan de matige sfeer, aan de slechte balcontroles, aan de slechte passes, aan het slechte voetbal tout court. Ter illustratie Marko Scepovic: hij tikte een prima voorzet van Filip Markovic van op anderhalve meter onbegrijpelijk over doel. Daarna probeerden Marquet en Badri het van op afstand, maar zonder succes. De eerste kans voor KV Kortrijk kwam er pas in de slotminuut van de eerste helft. Poulain wou een afgevallen bal acrobatisch in doel verlengen, maar hij faalde in zijn opzet.

Slaapwekkend

Na de pauze was er qua voetbal weinig beterschap. Wel meer doelkansen: twee in het eerste kwartier al. Kagé kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar hij tikte de bal naast. Maar ook Moeskroen was dicht bij een treffer via Scepovic, die net te laat kwam op een voorzet van Boumediene. Daarna hervielen beide ploegen in hun ‘voetbal’ van in de eerste helft: slappe kost dus. En net toen bijna iedereen in het stadion in slaap aan het vallen was, viel er toch een doelpunt. En dat was best illustratief voor de hele wedstrijd: een floddergoal via Hervé Kagé. Maar dan wel een hele belangrijke voor KV Kortrijk. De tweede zege van het seizoen waarmee KV Kortrijk, toch voor even, weer in de middenmoot geparkeerd staat.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier