KV Kortrijk wint ruim van Genk en duikt top zes in

© BELGA
Christof Decraene

Kortrijk stuurde RC Genk met liefst 4-1 terug naar Limburg na een collectief sterke prestatie.

Bij KV Kortrijk een wijziging in vergelijking met het team dat de week voordien nipt de derby tegen Zulte Waregem had verloren: Gertjan De Mets kwam in de ploeg voor de geschorste Elohim Rolland. Trainer Karim Belhocine voerde ook een tactische ingreep door: de Oekraïner Andriy Totovitskiy speelde centraal achter diepe spits Idriss Saadi. En die combinatie was al na vijf minuten succesvol: Saadi met de voorzet, die Castagne knullig in de voeten van Totovitskiy devieerde en de Oekraïner werkte hoog in doel af.

Dat slecht uitverdedigen, bij zowel Kortrijk als Genk, kenmerkte het wedstrijdbegin en alle dreiging kwam er ook uit voort. Geen van beide teams slaagde er in om kansen te creëren. Een plaatsbal van Bailey voor Genk en een kopbal van Goutas voor Kortrijk waren de gevaarlijkste standjes. Gevaarlijk was ook de tackle van Verstraete op de enkels van Thomas Buffel; de Oostendenaar mocht blij zijn dat hij niet van het veld werd gestuurd. 1-0 leek ook de ruststand te gaan worden, tot Kage nog eens een ingeving had en diens voorzet door Xavier Mercier werd binnengetikt: 2-0, een gevleide voorsprong voor de thuisploeg, die zich wel uiterst efficiënt toonde.

Na de pauze nam Genk meteen het initiatief, ging vol op zoek naar de aansluitingstreffer, maar botste op een perfecte counter van KVK. De Mets stuurde Métanire diep op zijn flank en diens voorzet werd knap binnengekopt door topschutter Idriss Saadi. Het Guldensporenstadion ontplofte en de KVK-fans mochten zeven minuten later opnieuw juichen toen Totovitskiy de Franse prijsschutter zijn zevende van het seizoen op een schoteltje aanbood. Een minuut later werd het wel 4-1 via Trossard, maar dat bleek nog slechts een voetnoot. Opnieuw geen clean sheet voor Kaminski, dat met Kortrijk wel opnieuw de top zes binnen komt. (CDW)