KV Kortrijk wint nu ook van Lille

Het won woensdagavond in Calais zijn negende oefenduel in deze voorbereiding. En dit keer tegen niet de minste tegenstander, namelijk Lille, dat vorig seizoen derde eindigde na het ongenaakbare Paris Saint-Germain en Monaco.

De partij kon voor KV Kortrijk niet slechter starten want na amper vijf minuten moest rood-wit al achtervolgen. Keet aarzelde bij een lange bal van Corchia en Rodelin lobde de bal knap over de Zuid-Afrikaan in doel. De Fransen waren beter in de eerste helft, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Rust: 1-0.

Ook na de pauze domineerde Lille, maar het liet zich twee keer kort na mekaar koud pakken. Eerst scoorde Thomas Matton na 69 minuten, drie minuten later besliste Adam Marusic de wedstrijd. Gevleide overwinning voor KV Kortrijk, maar eentje die goed is voor de moraal. Zondagavond wacht de ploeg van Yves Vanderhaeghe een allerlaatste test vóór de competitiestart tegen Zulte Waregem. Dan geeft zij in Helkijn Moeskroen-Péruwelz partij. (CDW)