KV Kortrijk wint non-match tegen Mechelen, maar duikt wel top zes binnen

Met een voorzetschot die via de paal binnen ging besliste Zarko Tomasevic een flauwe pot voetbal. © BELGA
Christof Decraene

In een magere pot voetbal werden in het Guldensporenstadion de statistieken bevestigd: Kortrijk behoudt zijn reputatie als thuisploeg en blijft ongeslagen terwijl KV Mechelen in deze heenronde op verplaatsing geen enkele wedstrijd kon winnen. Door de 1-0-zege duikt Kortrijk wel de top zes binnen.

Bij KV Kortrijk was Benoît Poulain terug uit blessure en nam zijn stek centraal in de defensie meteen weer in terwijl Anthony Van Loo op de rechtsachter bleef ten nadele van de uit schorsing terugkerende Samuel Gigot. Maar na de voorbije sterke matchen van Kortrijk tegen Anderlecht en Zulte Waregem was de partij tegen Mechelen een mager beestje. De eerste doelpoging was echter meteen raak. Een voorzetschot van Zarko Tomasevic ging via de paal binnen, we waren toen al 30 minuten ver. Een boost gaf dat de 22 protagonisten op het veld niet. Twee minuten voor rust was er nog een verdienstelijk schot van Paulussen, maar dat was dan ook het enige aanvallende wapenfeit van de bezoekers. Op basis van de ‘wil’ om te aanvallen kon je de voorsprong van KVK misschien wel verdiend noemen.

Na de pauze ging de snertvertoning gewoon voort, ook de ingevallen Hervé Kagé – voor Stijn De Smet – kon het tij niet keren. Slordigheden, slechte passes, domme balverliezen… We kregen het allemaal. Het gefluit op de tribunes was meer dan terecht. Maar ondanks de magere prestatie springt Kortrijk door deze zege wel naar een gedeelde zesde plaats in het klassement en dat minstens tot zondagavond. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier