KV Kortrijk wint galawedstrijd tegen KV Oostende

Redactie KW

De Veekaa won met 3-0. Teddy Chevalier was met twee goals en een assist de man van de match.

Opponent KV Oostende, dat vandaag ook zijn eigen galamatch in de Versluys Arena afwerkt, liet aardig wat basispionnen aantreden in Kortrijk. Zo stonden onder andere Kevin Vandendriessche, Nicolas Lombaerts, William Dutoit, Michiel Jonckheere, Ibrahima Conte, Yassine El Ghanassy en Fernando Canesin in de ploeg. De weinige toeschouwers zagen dus geen B-elftal van KVO en ook niet van KV Kortrijk, dat met zo goed als zijn typeploeg startte. Alleen centraal achterin is het afwachten wie van het duo Kumordzi-Kovacevic plaats moet ruimen voor Lucas Rougeaux, die geblesseerd moest afhaken.

KV Kortrijk startte fel en dreigde via de flanken. De eerste kans was voor Teddy Chevalier, maar hij trapte vanuit een schuine hoek voorlangs. Nog voor het kwartier dreigde KVK een tweede keer via Lepoint, maar zijn poging verdween in hoekschop. Een schot van Ouali stierf op de vuisten van KVO-doelman Dutoit. Pas halfweg de eerste helft staken de bezoekers een eerste keer de neus aan het venster. Na slecht uitverdedigen van Kumordzi werd El Ghanassy in stelling gebracht, maar Kaminski redde knap. Daarna onderscheidde de Oost-Vlaming zich nog een keer toen hij de bal knap uit de voeten van Fernando Canesin haalde. Na die dubbele kans voor Oostende toonde de thuisploeg zich nog een keer en dit keer was het wel raak. Eerst werd een poging van Kovacevic nog van de lijn gehaald, maar in de rebound trapte Teddy Chevalier wel raak. Kortrijk bereikte zo de rust met een 1-0-voorsprong, die meer dan terecht was na een knappe eerste helft van de thuisploeg.

Sterk slot

Na de pauze bleven Lepoint en De Smet in de kleedkamer ten voordele van Jovan Stojanovic en Lukas Van Eenoo. De intensiteit bleef hoog, KV Kortrijk bleef ook baas, maar echte kansen vielen er aanvankelijk niet te noteren. Het was wachten tot halfweg de tweede helft op een gevaarlijke actie. Eerst trapte Teddy Chevalier onbesuisd over, wat later kon Jovan Stojanovic een knappe actie niet verzilveren. Tussendoor had de ingevallen Bah voor de bezoekers alleen op Kaminski af mogen gaan, maar de Kortrijkdoelman was niet te verschalken.

Kortrijk bewaarde het beste tot in de slotfase. Eerst zonderde Ajagun met een prima crossbal Chevalier alleen voor doel af en de Fransman lobde knap de 2-0 over Dutoit in doel. Even later waren de rollen omgekeerd: dit keer bediende Chevalier Ajagun, die de bal enig mooi in de winkelhaak deponeerde. Zo won Kortrijk meer dan verdiend van KV Oostende en houdt een geslaagde algemene repetitie voor de competitieopener volgende week zaterdag op Charleroi.

(CDW – Foto LL)