KV Kortrijk wint felbevochten derby tegen Zulte Waregem

Er was meer dan een opstootje in het burentreffen tussen Kortrijk en Zulte Waregem. © BELGA
Christof Decraene

Strijdlust was er genoeg in de derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem, voor het spektakel was het wachten tot de tweede helft. Kortrijk kreeg voldoende kansen om met meer dan 1-0 te winnen, de bezoekers eindigden met negen na rood voor Christophe Lepoint en Soualiho Meïté.

Bij KV Kortrijk kreeg Hervé Kagé voor het eerst in maanden nog eens een basisplaats ten nadele van Kristof D’Haene. Bij Zulte Waregem was Steve De Ridder geschorst en moest Marko Poletanovic op de bank plaatsnemen. In hun plaats kwamen Stephen Buyl en Marvin Baudry.

Het begin van de wedstrijd was, zoals verwacht werd, vrij nerveus. Dat werd getypeerd door heel veel slechte passes. Het was zelfs 27 minuten wachten op een eerste kansje. Kagé zette zich door op links, bediende Gertjan De Mets, maar zijn aflegger was, jawel, niet precies genoeg. De tweede kans was wel meteen raak. Opnieuw was het Kagé die vanop links voor het gevaar zorgde. Papazoglou kon net niet bij zijn voorzet, maar Xavier Mercier stond op de goede plaats op de 1-0 tegen de touwen te koppen. Het venijn zat echter volledig in de staart van de eerste helft. Eerst kreeg Mame Thiam een prima kans op de gelijkmaker, maar Keet redde knap in corner. Op die hoekschop volgde een counter van Kortrijk via – alweer – Kagé. Hij bediende Adam Marusic, maar zijn afwerking liet te wensen over. 1-0 was de ruststand.

De tweede helft begon fantastisch. Er waren amper zes minuten gespeeld en zowel Kortrijk, via Rolland, als Zulte Waregem via Verboom hadden al een prima kans gekregen. Maar dé kans kwam er in de 56ste minuut. Birger Verstraete onderschepte een slechte pass van Marvin Baudry, zette een dubbelpass op met Kagé, maar werd in de zestienmeter van de sokken gelopen door Christophe Lepoint. Rood voor de Esseveemiddenvelder en strafschop voor Kortrijk, maar Marusic trapte de elfmeter op de paal.

KV Kortrijk leek met een man meer in het voordeel, maar Zulte Waregem trok onversaagd naar voren. Grote kansen leverde dat niet meteen op. Maar ook Kortrijk deed te weinig op de counter. Beide teams hervielen in hun spel uit de eerste helft, alles was weer net niet precies genoeg. De grootste opschudding kwam er nog vijf minuten voor affluiten. Soualiho Meïté stond amper tien seconden op het veld toen hij te fel in duel ging met Zarko Tomasevic en meteen rood kreeg. Twee minuten later ontsnapte ook Mbaye Leye nog aan een tweede gele kaart. Voetbal was er niet meer te zien, al kreeg invaller Sidy Sarr nog een torenhoge kans op de 2-0, maar hij miste onbegrijpelijk.

Zulte Waregem verdwijnt door dit verlies uit de top zes ten voordele van Standard Luik, dat Genk versloeg. (CDW)