KV Kortrijk wint eerste oefenpot met monsterscore tegen Wikings Kortrijk

KV Kortrijk haalde in zijn eerste oefenpot meteen de voorhamer boven. Tegen vierdeprovincialer Wikings Kortrijk werd het 16-0.

Kersvers KVK-coach Yannis Anasasiou kon in zijn officieuze entree als coach van KV Kortrijk rekenen op een quasi volledig fitte kern. Alleen Anthony Van Loo en Herve Kagé (blessures) waren de opvallende afwezigen.

Doelpuntenfestival

Veekaa trakteerde de vele fans op De Kouter op een doelpuntenfestival. Al na drie minuten brak De Smet de ban met een rake knal voorbij een dappere Wikings-doelman Dinnecourt. Stojanovic, Ouali en De Smet waren de meest bedrijvige Kerels in de eerst helft. Samen namen ze maar liefst 9 goals voor hun rekening. Ook youngster Gjoka mocht vieren. Hij trapte een terechte strafschop netjes binnen in de linkerbenedenhoek.

Vermoeid Wikings

In de tweede helft verliep het wat moeizamer. Pas in de 55e minuut effende Amelhof het pad na een doelpunt dat voortkwam uit een warrige fase. De vermoeidheid begon te wegen bij Wikings en Lepoint, Pupe, Rougeaux en Verboom dikten de score verder aan. In de slotfase zette Tyron Ivanof de 16-0 eindstand op het bord.

KV Kortrijk 16

Wikings Kortrijk 0

KV Kortrijk eerste helft: Bruzzese, Kumordzi, Francotte, Kovacevic, De Smet, Stojanovic, Van Eenoo, Gjoka, Rolland, Ouali, D’Haene

KV Kortrijk tweede helft: Kaminski, Chevalier, Rougeaux, Verboom, Van der Bruggen, Lepoint, Hoxha, Ivanof T., Ivanof M., Amelhaf, Pupe

Doelpunten: 3′ De Smet 1-0, 11′ Stojanovic 2-0, 18′ Ouali 3-0, 24′ Stojanovic 4-0, 25′ De Smet 5-0, 34′ Ouali 6-0, 35′ Ouali 7-0, 36′ Stojanovic 8-0, 38′ Gjoka (pen.) 9-0, 43′ De Smet 10-0, 55′ Amelhof 11-0, 65′ Lepoint 12-0, 70′ Pupe 13-0, 75′ Rougeaux 14-0, 78′ Verboom 15-0, 88′ Ivanof T. 16-0