17/03/17 om 10:54 - Bijgewerkt om 12:06

KV Kortrijk was nog eens een hot item de voorbije dagen

KV Kortrijk kreeg de voorbije week (nog eens) heel wat media-aandacht, dat was alweer een tijdje geleden. Alleen jammer dat het niet om sportieve redenen ging.

KV Kortrijk was nog eens een hot item de voorbije dagen

© BELGA

De lamentabele prestatie van KV Kortrijk tegen rode lantaarn Moeskroen, dat zich door de 0-2-zege in het Guldensporenstadion op de slotspeeldag kon redden ten nadele van Westerlo, is dus blijkbaar niet koosjer. In de Kempen stelden ze zich daarover al vragen - dat hadden we kunnen voorspellen -, maar blijkbaar roept die prestatie ook vraagtekens op bij de politie, dat donderdag enkele speurders naar het Guldensporenstadion stuurde. Het zou niet om gokfraude gaan, wel om sportieve omkoping.

Soit, misschien hebben spelers zich laten verleiden om de Waalse buren een handje te helpen. Daarover zullen we ons hier niet uitspreken. Maar bij Westerlo moeten ze in de eigen boezem kijken in plaats van te speculeren op insinuaties. Hadden ze de week voordien zelf niet 'lullig' verdedigd bij de 2-2 van Zulte Waregem, dan was deze heisa nooit nodig geweest. Akkoord: hetgeen KV Kortrijk tegen Moeskroen liet zien was bedroevend. Maar zo verrassend was die slechte prestatie van rood-wit nu ook weer niet. Wie elke match van KV Kortrijk volgt, zal dat beamen: Kortrijk speelt al maanden zo lamentabel, een uitschieter niet te nagesproken. Dan verschiet je ook niet meer van een 0-2-zege van Moeskroen op de al lang niet meer heilige grond in het Guldensporenstadion.

KV Kortrijk was nog eens een hot item de voorbije dagen

© BELGA

Op tweede kerstdag verloor KV Kortrijk trouwens met 4-1 in Westerlo, dat toen ook laatste stond. Westerlotrainer Jacky Mathijssen vond dat in die match de drive van zijn spelers het verschil had gemaakt. Die drive lijkt bij KVK al lang niet meer aanwezig: 7 op 45 in de terugronde... Het is al een prestatie op zich dat Kortrijk tiende is geëindigd.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!