KV Kortrijk verplaatst eerste training (op vraag van de spelers)

Deze Adam Marusic zal er bij de start van de trainingen nog niet bij zijn. © Foto Bart
Redactie KW

Dat nieuws bevestigde CEO Patrick Turcq. In plaats van zondag 14 juni begint het team van kersvers trainer Johan Walem de voorbereiding op de komende voetbaljaargang op maandag 15 juni.

Al jaren op rij vindt de eerste training van KV Kortrijk op een zondagmorgen plaats, maar daar komt nu verandering in. Niet op voorspraak van de nieuwe trainer, maar wel op vraag van de spelers. “Omdat ze play-off 1 speelden, waren de spelers langer dan voorzien bezig. Ze waren mentaal en fysiek moe. Daarom vroegen ze om een dag later te kunnen beginnen te trainen. Voor ons geen probleem.”

Maar misschien wel voor de fans, die telkens in grote getale present waren op zondag. “Daarom zullen we op zondag 21 juni een open training voor onze fans houden”, aldus de CEO van KV Kortrijk. “Dan zal ook onze aanwinst Thanasis Papazoglou aanwezig kunnen zijn, wat in de eerste trainingsweek nog niet het geval zal zijn. Hij is nu in Griekenland met zijn team nog aan de play-offs voor een Europees ticket bezig en krijg langer vakantie.”

De internationals Zarko Tomasevic, Adam Marusic en Maxime Chanot hebben nog interlandverplichtingen en zullen pas eind juni aansluiten. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier