KV Kortrijk verliest ook tweede oefenduel op stage

© kvk.be

KV Kortrijk verloor dinsdagavond zijn tweede partij op Nederlandse bodem. De Griekse topclub Panathinaikos was met 1-2 te sterk voor de Kerels.

De eerste mogelijkheid was voor de Kerels. Een volley van Chevalier werd geplukt door de Griekse goalie. In de openingsfase was het al KVK dat de klok sloeg. Stojanovic en Chevalier waren de gevaarlijkste pionnen, maar scoren lukte niet. Iets over halfweg de eerste helft moest een geblesseerde Hoxha naar de kant. Hij werd vervangen door nieuwkomer Ajagun. KVK was de betere ploeg, maar het was toch Panathinaikos die op voorsprong kwam. Altman scoorde de 0-1 met een rake kopbal.

Chevalier met gelijkmaker

De Kerels bleven niet bij de pakken zitten. In de 27e minuut stonden de bordjes terug gelijk. Ouali vond Chevalier met een knappe voorzet en die knikte de gelijkmaker tegen de netten. Dat leek de ruststand te worden, maar vier minuten voor tijd kregen de Grieken een strafschop. Molins zette zich achter de bal en schoof het leer net voorbij het bereik van Bruzzese.

Kansen bij de vleet

De tweede helft begon zoals de eerste: met balbezit en de betere kansen voor de Kerels. Vooral Ouali had enkele uitstekende mogelijkheden, maar scoren lukte niet. Een halfuur voor affluiten werden Bruzzese, Chevalier, Verboom en Stojanovic naar de kant gehaald. D’Haene, De Smet, Kagé en Kaminski waren hun vervangers.

De Kerels maakten onder impuls van een sterke Ajagun jacht op de gelijkmaker, maar de ex-speler van Panathinaikos werd goed in de tang gehouden. In de 71e minuut vond hij toch wat ruimte, maar Reis voorkwam met een stevige charge de 2-2. De Grieken hielden stand en zo verloor Veekaa – ondanks een sterke partij – ook zijn tweede partij op Nederlandse bodem.

KV Kortrijk: Bruzzese, Kumordzi, Rougeaux, Kovacevic, Verboom, Chevalier, Stojanovic, Van der Bruggen, Lepoint, Xoxha, Ouali

Kwamen in: Ajagun, D’Haene, De Smet, Kagé, Kaminski, Puppe, Van Loo, Francotte

Doelpunten: 27′ Altman 0-1, 31′ Chevalier 1-1, 42′ Molins (pen.) 1-2