KV Kortrijk verliest oefenmatch tegen NAC

Nieuwkomer Teddy Chevalier kon niet scoren in zijn eerste duel bij zijn terugkeer naar KV Kortrijk. (Foto Bart) © VDB
Christof Decraene

Onze landgenoot Cyriel Dessers was de boeman met dienst: hij scoorde de beide goals. KVK verloor met 2-0.

Sinds zondag vertoeft KV Kortrijk in Mierlo om het tweede luik van de competitie voor te bereiden. Maandag werd gespard tegen het Nederlandse NAC Breda. De Kerels maakten een vermoeide indruk nadat ze al een stevige ochtendtraining achter de rug hadden. Onze landgenoot Cyriel Dessers, ex-Lokeren, bracht op penalty het team van Stijn Vreven op voorsprong. Tester Crepeau redde in eerste instantie de elfmeter van Dessers, maar moest zich in de rebound toch gewonnen geven. 1-0 was ook de ruststand.

Na de pauze trad Kortrijk met een nagenoeg volledig nieuw elftal aan en was ook de betere ploeg. Er waren kansen voor onder anderen Veldwijk en Van Loo, maar scoren lukte niet. In de slotminuten mocht Dessers vanuit buitenspelpositie toch scoren. Kortrijk keert donderdag terug uit stage.

KVK speelde met Crepeau, Métanire (45′ Van Loo), Rougeaux (45′ Barbaric), Goutas (45′ Gigot), D’Haene, Pavlovic (45′ De Mets), Verstraete (45′ Sarr), Ivanov (45′ Ouali), Mercier (45′ Joãozinho), Chevalier (45′ Weymans) en Saadi (45′ Veldwijk)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier