KV Kortrijk verliest met kleinste verschil in Eupen

KV Kortrijk en Eupen leverden een flauwe partij aan, maar een doelpunt van Wague was goed voor de Eupense zege. Bij KVK pakte Van Loo een rode kaart.

Eupen en Kortrijk boden lang weinig spektakel. De eerste kans van de partij was voor de verrezen Henry Onyekuru, maar zijn knal werd gestopt door doelman Sifakis met een ware volleybalbeweging. Kortrijk reageerde met de onvermijdelijke Saadi, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeerd voor buitenspel. Het tempo lag veel te laag voor de rust. Pas in de tweede helft kregen de fans aan de Kehrweg waar voor hun geld. Teddy Chevalier en Idriss Saadi misten voor Kortrijk, terwijl aan de overkant Luis García botste op doelman Michail Sifakis. Tien minuten voor tijd zorgde Moussa Wague dan toch voor de verlossende 1-0 voor Eupen met een harde knal na een kortgenomen vrije trap van Garcia. Enkele minuten voordien was Kortrijkzaan Anthony Van Loo tegen zijn tweede gele kaart aangelopen. Eupen (27 punten) is dankzij de zege zo goed als gered. Kortrijk (30 punten) blijft tiende.