KV Kortrijk verliest met kleinste verschil bij Waasland-Beveren

Vorige week was KV Kortrijk nog te sterk voor leider Club Brugge, maar zaterdag verloor het met 1-0 op het veld van Waasland-Beveren.

KV Kortrijk begon met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Coach Yves Vanderhaeghe startte met dezelfde elf die thuis Club Brugge klopten met 2-0. De uit schorsing terugkerende Teddy Chevalier startte op de bank. Waasland-Beveren startte het best aan de wedstrijd met een schot van Oumarou en een vrije kopkans van Bourabia. Kortrjjk kwam na tien minuten beter in de wedstrijd, maar zag iets na het kwartier Stijn De Smet uitvallen na een botsing met D’Ulivo. Chevalier nam zijn plaats in. De bezoekers probeerden de match in handen te nemen, maar tot grote kansen leidde dat niet. Het was integendeel Waasland-Beveren dat op voorsprong kwam. Iets na het halfuur kogelde Milos Maric een vrije trap voorbij een kansloze Henkinet. Kortrijk probeerde daar iets tegenover te stellen, maar buiten enkele halve kansen van Matton en Tomasevic kwam het niet. 1-0 bij de rust.

Na de rust kreeg Kortrijk de bal van Waasland-Beveren, maar het wervelende voetbal van tegen Club Brugge konden de West-Vlamingen op geen enkel moment op de mat leggen. De thuisploeg speelde vanuit de organisatie en de mannen van Yves Vanderhaeghe vonden geen opening in de dubbele muur. In de slotfase was er dan toch wat druk van Kortrijk. Matton testte de vuisten van Steppe en een doelpunt van Santini werd terecht afgekeurd voor handspel. Chevalier trapte de laatste kans over en zo leed Kortrijk een zure 1-0 nederlaag.