KV Kortrijk verliest met 1-3 van uitgekookt Moeskroen

KV Kortrijk leed zaterdag de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Het stootte op een efficiënt Moeskroen.

KV Kortrijk verloor op de vorige speeldag met 3-1 van Lokeren en dat was het sein voor Johan Walem om zijn basisploeg aan te passen. Chanot zat geschorst in de tribune, Van Loo, Papazoglou, Kage en Kamara hielden de bank warm. Gigot, Boyer, Marusic, D’Haene en Van Eenoo mochten zich bewijzen.

Geen 1-0, maar 0-2

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd, al was de eerste grote kans voor Moeskroen. Keet kon de knal van Dussenne uit zijn doel houden. Na tien minuten kwam Kortrijk ei zo na 1-0 voor. Bezoeker Dautovic verwerkte een vrije trap van Van Eenoo bijna in eigen doel, maar uiteindelijk leverde de poging enkel een hoekschop op. Kort daarna zag Scepovic zijn moment gekomen. Bij een eerste poging ging zijn trap nog net naast, maar op het kwartier was het wel raak. Boyer misrekende zich helemaal en liet Scepovic alleen op het doel van Keet afgaan. Hij twijfelde niet en tekende voor 0-1.

Die achterstand was voor KVK het sein om zich in de wedstrijd te knokken. Ref Lambrechts deelde op tien minuten tijd vier gele kaarten uit, waarvan drie voor de thuisploeg. Op het halfuur was Kortrijk dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Vagner liet zich niet vangen op een vrije trap van Van Eenoo. Kortrijk had de bal, maar grote kansen bleven uit. Het was integendeel Moeskroen dat de gevaarlijkste ploeg was. Op een vlijmscherpe counter zorgde Markovic net voor de rust zelfs voor 0-2.

Vlijmscherpe counter

KV Kortrijk moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft en na vijf minuten had het altijd de aansluitingstreffer moeten scoren. Marusic kon alleen op Vagner afgaan, maar faalde oog in oog met de doelman. Die misser was het sein voor coach Walem om breekijzer Papazoglou in de strijd te gooien. Hij kwam in de plaats van Kis die niets getoond had. Kortrijk drukte Moeskroen terug op eigen helft, maar opnieuw Marusic kon net niet bij een voorzet van D’Haene. Papazoglou en Marusic dreigden, maar doelman Vagner hield voorlopig zijn netten schoon. Moeskroen bleeft speculeren op de counter en een voorzet van Oussalah waaide bijna binnen, maar Keet verhinderde de 0-3. In de 66ste minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Tomasevic kon een kopbal van wie anders dan Papazoglou in doel verlengen: 1-2 met nog ruim 20 minuten op de klok.

KVK schakelde nog een versnelling hoger en de bezoekers kampeerden voor hun eigen zestien. De 2-2 hing in de lucht en zou ook verdiend geweest zijn op basis van de tweede helft. Drie minuten nadat Walem verdediger Tomasevic naar de kant haalde voor spits Kamara, kan Moeskroen nog een gevaarlijk uitbreken. Markovic ging op de tegenaanval met de bal aan de haal en bracht Scepovic zijn tweede doelpunt van de avond aan: 1-3 en boeken toe. Het is meteen de eerste thuisnederlaag voor de Kerels dit seizoen.