KV Kortrijk verliest in blessuretijd galamatch tegen FC Metz

Redactie KW

In de 94ste minuut bezegelde Mathieu Dossevi, ex-Standard, het lot van de Kerels, die al vroeg in de match op voorsprong waren gekomen.

FC Metz degradeerde vorig seizoen uit de Ligue 1 en kwam in het Guldensporenstadion snel op achterstand. Ouali zat goed tussen een terugspeelbal van Boye, omspeelde doelma Oukidja en KVK zat al na tien minuten op rozen. De Veekaa hield daarna makkelijk controle over de wedstrijd. Grote kansen leverde die eerste helft echter niet meer op, al toonde Teddy Chevalier zich vrij bedrijvig. De Fransman had kunnen scoren op pass van Mboyo, de enige nieuwkomer in de basisploeg, maar hij lobde over.

Tweede helft

In de tweede helft namen de bezoekers het initiatief, vooral onder impuls van de ingevallen Mathieu Dossevi. Hij zorgde op het uur ook voor de assist voor N’Guette. Diezelfde Dossevi zette Thomas Kaminski op een vrije trap ook nog eens aan het werk. Kortrijk knutselde nog amper een kans in mekaar, een schotje van Ouali dat voorlangs ging, was het belangrijkste wapenfeit. In blessuretijd gingen de bezoekers uiteindelijk nog met de volle buit lopen toen Dossevi op strafschop voor de 1-2-eindstand zorgde.

KV Kortrijk speelde met Kaminski, Kagelmacher, Azouni, Mboyo (78′ Naderi), Ajagun (78′ Stojanovic), Chevalier (78′ Touali), Van Der Bruggen (78′ Hoxha), Lepoint, Rolland (63′ Kanu), Ouali en D’Haene.

(CDW – foto Bart)