KV Kortrijk telt Moeskroen-Péruwelz uit in de tweede helft

KV Kortrijk boekte zaterdag een eenvoudige 0-3 overwinning op het veld van Moeskroen-Péruwelz. De Mets, Marusic en Tomasevic tekenden voor de doelpunten.

KV Kortrijk vocht zaterdagavond een burenduel uit tegen Moeskroen-Péruwelz. Hoewel Le Cannonier amper 18 kilometer verwijderd ligt van Kortrijk, waren er vooral lege tribunes te zien. Yves Vanderhaeghe kon niet rekenen op Capon (ziek) en De Smet (geblesseerd). Van Loo en Marusic namen hun plaats in. Bij de thuisploeg mochten Club-huurlingen Gano en Verstraete voor het eerst samen starten aan een competitiewedstrijd. Zij moesten het tij helpen keren voor Moeskroen-Péruwelz dat met 0 op 15 begon aan de wedstrijd tegen Kortrijk.

Opstootje

Na een heel lange studiefase is het KV Kortrijk dat het eerst de neus aan het venster stak. De kopbal van Chanot op hoekschop ging echter ruim over. Ook de thuisploeg kon even dreigen met een corner, maar doelman Henkinet moest niet tussenbeide komen. Voor Kortrijk was dat het teken om het tempo wat de hoogte in te jagen. Chevalier testten de vuisten van Cros en Marusic was te verrast om een vrije trap van Matton binnen te koppen. Even na het half uur kookten de potjes van Chevalier en Mezague even over. Na wat duwen en trekken gaf scheidsrechter Van de Velde hen allebei geel. Chevalier is daardoor geschorst voor de match tegen Club Brugge volgende week. Ook naast de lijn gingen trainers Vanderhaeghe en Da Cruz verbaal in de clinch. Net voor de rust verkeek Cros zich bijna op een vrije trap van Chanot, maar hij kon nog net op tijd de bal uit zijn doel ranselen. Zo stond het na 45 minuten nog steeds 0-0. Kortrijk had de beste kansen, maar was niet efficiënt genoeg in de zone van de waarheid.

Pegels van De Mets en Marusic

Na de rust bleef KV Kortrijk op zoek gaan naar het openingsdoelpunt. Cros moest zich strekken op een poging van Matton. Op de trap van Chevalier was hij even later wel geklopt, maar daar zorgde de paal ervoor dat het na 50 minuten nog steeds 0-0 stond. Op het uur achtte De Mets zijn moment gekomen. Met een verre pegel gaf hij de Moeskroense doelman geen schijn van kans. 0-1 en Kortrijk op rozen. Chevalier mocht enkele minuten na de openingsgoal gaan rusten, zijn plaats werd ingenomen door Club-huurling Tuur Dierckx. Kortrijk had nu de controle op de wedstrijd. Poulain maakte er ei zo na 0-2 van, maar Cros pakte uit met een fantastische save op zijn kopbal. Het was echter uitstel van executie, want een kwartier voor tijd knalde Marusic de beslissende 0-2 tegen de netten. Kortrijk legde absoluut geen wervelend voetbal op de mat, maar Tomasevic kon er in het absolute slot zelfs nog 0-3 van maken.