KV Kortrijk strikt nu ook Hervé Kagé

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk bereikte donderdagmiddag een akkoord met de aanvallende middenvelder, die bij Genk onder Peter Maes op een zijspoor was geraakt.

Kortrijktrainer Johan Walem drong aan op de komst van Hervé Kagé, die creativiteit aan zijn kern moet toevoegen. “Hij kan op alle posities op het middenveld uitgespeeld worden, wat een grote troef is”, aldus Walem. Kagé was woensdagmiddag in Kortrijk, waar hij een gesprek had met Johan Walem en een dag later was de deal beklonken.

Kagé genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht, maar raakte er nooit in het eerste elftal. Na uitleenbeurten aan RKC Waalwijk en Union ging de Congolees-Belgische voetballer in 2009 zijn geluk beproeven bij SC Charleroi. Daar speelde hij al vaker en behaalde met de Carolo’s ook de titel in tweede klasse. In 2013 werd AA Gent zijn volgende club. Toen Hein Vanhaezebrouck trainer werd van de Buffalo’s, was het einde verhaal voor Kagé, die het geregeld met zijn coach aan de stok had. Bij Genk verging het hem aanvankelijk beter, maar toen Peter Maes in het tussenseizoen aangesteld werd als nieuwe trainer, kreeg Kagé al snel te horen dat hij mocht vertrekken.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier