KV Kortrijk stoot door in Croky Cup na doelpuntenfestival

De Kerels wonnen met 5-3 van RE Durbuy uit tweede amateurklasse. Alleen defensieve fouten van KVK maakten de bekerpartij nog even spannend.

Zoals verwacht begon een fel gewijzigd KVK aan zijn bekeravontuur. Bruzzese, Azzouni en Perbet kregen hun eerste speelminuten. Dat inspireerde de Kerels tot een furieuze start. Na amper zes minuten tikte Rougeaux de 1-0 tegen de netten. De Kortrijkse fans – en een aantal dapper meegereisde Durbuy-supporters – kregen in het openingskwartier eenrichtingsvoetbal te zien in het Guldensporenstadion. Toch was het even opletten toen Samba na een vrije trap net naast knikte.

Knappe vrije trap

Halfweg de tweede helft was de dubbele voorsprong voor de thuisploeg een feit. Na een knappe actie van Perbet had Van Eenoo het leer maar binnen te leggen. Daarna kraaide het Guldensporenstadion het uit van plezier, maar dat was niet dankzij de Kerels. Durbuy-spits Manfredi krulde vanop zo’n twintig meter het leer enig mooi voorbij Bruzzese. KVK liet de tegentreffer niet aan zijn hart komen. Integendeel, Perbet maakte halfweg de eerste helft zijn eerste in het shirt van Veekaa. Wie dacht dat Durbuy na de goals zou inzakken, kwam bedrogen uit. Op slag van rust bracht Biatour terug spanning in de partij.

Mindere tweede helft

De tweede helft had heel wat minder om het lijf. KVK was baas, maar veel uitgespeelde kansen kregen de trouwe fans niet te zien. Tot in minuut 63. Een knappe één-twee tussen Ajagun en Ouali leidde tot een doelpunt van die tweede. Ook de ingevallen Ajagun pikte zijn doelpuntje mee. De match eindigde voor Durbuy met een positieve noot dankzij een doelpunt van Jadot. Al mochten de bezoekers vooral een flaterende Bruzzese bedanken. Maar al bij al een probleemloze kwalificatie voor de Kerels.

KV Kortrijk: Bruzzese, Kumordzi, Kovacevic, Rougeaux, De Smet (67′ Hoxha), Van Eenoo, Azouni (’55 Ajagun), Verboom, Rolland, Ouali, Perbet (74′ Budkivskyi).

Doelpunten: 6′ Rougeaux 1-0, 22′ Van Eenoo 2-0, Manfredi 2-1, Perbet 3-1, 45′ Biatour 3-2, 63′ Ouali 4-2, 78′ Ajagun 5-2, 83′ Jadot 5-3.