KV Kortrijk stelt Patrick De Wilde aan als nieuwe trainer

Patrick De Wilde was tot voor kort sportief directeur bij Oud-Heverlee Leuven. © OHL
Redactie KW

Patrick De Wilde is de nieuwe hoofdcoach van KV Kortrijk. Dat maakte de eersteklasser vrijdag bekend.

De Wilde ondertekende donderdagavond een contract tot het einde van volgend seizoen. Voor Karim Belhocine, de man van wie De Wilde de taken overneemt, werd een nieuwe functie binnen Kortrijk gecreëerd. Hij wordt technisch directeur voetbalzaken.

Op 8 februari werd Johan Walem ontslagen als coach van Kortrijk. Zijn rechterhand Karim Belhocine volgde hem toen op. Omdat Belhocine niet over het juiste trainersdiploma beschikt, moest Kortrijk op zoek naar een vervanger. Dat wordt dus Patrick De Wilde.

De 52-jarige De Wilde deed ervaring op als speler in de lagere reeksen van het Belgisch voetbal. Als trainer speelde hij kampioen in vierde klasse met Eendracht Aalst in 2007. Als assistent trok hij naar het Oekraïense Metallurg Donetsk, waarmee hij doorstootte tot in de halve finale van de beker. Daarna was hij nog trainer van het Chinese Tianjin Song Jiang, waarmee hij kampioen speelde en promoveerde naar de tweede klasse.

De Wilde werd in 2011 techniektrainer bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Daarna was hij nog technisch directeur bij het Tunesische Club Africain en Espérance de Tunis. OHL was zijn laatste club, waar hij vorige week zijn contract verbrak in onderling overleg. “Patrick De Wilde is een trainer die beschikt over veel ervaring en een Pro License Diploma”, aldus Kortrijk.

Kortrijk speelt zaterdag zijn eerste match in play-off 2. De Kerels ontvangen Moeskroen-Péruwelz.

(Belga/MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier