KV Kortrijk steelt de zege bij KSV Roeselare

Christof Decraene

Het won met 2-3, maar mag vooral zijn doelman Thomas Kaminski danken, die met meerdere knappe saves zijn team voor erger behoedde.

Bij Roeselare roteerde trainer Arnauld Mercier rustig voort en zette Baptiste Schmisser, Ibou Sawaneh, Carlo Damman, Lukas Van Eenoo en Davy Brouwers in de basiself. Bij KV Kortrijk was er in de selectie geen plaats voor Xavier Mercier en Hervé Kage, Hannes Van der Bruggen en Andriy Totovytskyi kwamen daardoor in de ploeg. Idir Ouali verving de geblesseerde Van Loo op de rechtsachter.

Tweemaal De Smet

De eerste kans was voor de bezoekers, maar Andriy Totovytskyi kon na een misverstand tussen Biebauw en Schmisser onvoldoende kracht achter zijn kopbal zetten. Enkele minuten later besloot Teddy Chevalier voorlangs. Daarna nam Roeselare het commando over. Hun eerste kans was wel raak. Nota Bene Lukas Van Eenoo, gehuurd van KV Kortrijk, trapte de bal knap in de winkelhaak. Er waren toen amper elf minuten gespeeld. Roeselare bleef baas en Ibou zag zijn schot afgeblokt door Sarr, Brouwers miste oog in oog met Kortrijkdoelman Thomas Kaminski en Baptische Smisser kon een prima hoekschop niet verzilveren. Op de counter toonde Chevalier zich sneller dan de Roeselaarse verdedigers, maar zijn poging ging na een carambole net naast de paal buiten. Het bleek slechts uitstel, want drie minuten later lobde Stijn De Smet de gelijkmaker over Biebauw tegen de touwen. Het evenwicht was hersteld, ook in het spelbeeld, maar toch moest Thomas Kaminski nog eens alles uit de kast halen om zijn team voor de achterstand te behoeden. Dan had Kortrijk op het half uur meer succes: Ouali met de voorzet en De Smet kopte keurig de 1-2 tegen de touwen. Roeselare was niet onder de indruk en bleef onverweild richting Kortrijkdoel trekken, maar Brouwers miste en op slag van rust kwam Saviour enkele centimeters te kort om de gelijkmaker binnen te glijden. 1-2 was de gevleide ruststand voor de bezoekers.

Goal in slotminuut

Na de pauze hadden de 22 spelers goesting om ook van de tweede helft een aantrekkelijk schouwspel te maken. Na tien minuten leverde dat voor de thuisploeg bijna de gelijkmaker op, maar Godwin Saviour trapte van dichtbij onbesuisd naast. Drie minuten later was de thuisploeg daar opnieuw: Van Eenoo met de vrije trap, Saviour met de kans, maar dit keer besloot hij slap in de handen van Thomas Kaminski. Roeselare had Kortrijk helemaal in zijn greep, maar kon dat niet uitbuiten. Het werd zowaar opletten voor de bezoekende counter. Chevalier achtte halfweg de tweede helft zijn moment gekomen, begon een slalom over dertig meter, maar besloot vanuit een scherpe hoek op de paal. Twaalf minuten voor tijd faalde ook Hannes Van der Bruggen oog in oog met Wouter Biebauw. En net toen leek dat de thuisploeg zijn beste pijlen had verschoten, was daar opnieuw Lukas Van Eenoo, die na slap verdedigen bij de bezoekers eenvoudig de gelijkmaker kon binnentikken. Roeselare was daarna nog dicht bij de winnende treffer, maar de ingevallen Emile Samyn trapte op Kaminski. Diezelfde Samyn bood twee minuten voor tijd na een knappe actie Mathieu Cornet de winning goal aan, maar Kaminski redde miraculeus. En wie de kansen niet afmaakt, krijg het deksel op de neus. Totovytskyi knikte in de slotminuut de 2-3 tegen de touwen. Kortrijk wint zo op een diefje, Roeselare blijft laatste in zijn groep met amper een punt.