KV Kortrijk-spits Santini moet twee speeldagen brommen

© BELGA
Redactie KW

Dat heeft de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdagmiddag beslist.

Santini wordt gestraft via de Reviewcommissie, die overging tot een vervolging op basis van televisiebeelden.


© BELGA

De schorsing betreft een fase in de wedstrijd van 23 november tegen SV Zulte Waregem, die de Kortrijkzanen met 3-1 wonnen. In de eerste helft deelde de Kroatische spits van Kortrijk een – zo leek het – slag uit aan Zulte Waregem-middenvelder Jesper Jørgensen. Scheidsrechter Jonathan Lardot merkte de fase niet op en liet dus doorspelen. De Reviewcommissie meende achteraf echter op basis van televisiebeelden dat een vervolging zich opdrong.

“Reactie is onaanvaardbaar”

Het Bondsparket vroeg dinsdag op de zitting een schorsing van drie speeldagen, waarvan één met uitstel. “Op de beelden is duidelijk te zien dat Santini met zijn rechterhand een slag uitdeelt op het achterhoofd van Jorgensen”, aldus de Geschillencommissie. “Die reactie is onaanvaardbaar, en de sanctie voorgesteld door het Bondsparket komt dan ook passend voor.”

Het gevolg is dus dat Santini twee speeldagen effectief moet brommen, één voorwaardelijke speeldag krijgt én een geldboete van 600 euro moet betalen. KVK, de verrassende vierde in het klassement, mist de Kroaat in zijn volgende twee wedstrijden, op 6 december thuis tegen KV Mechelen, en op 13 december uit bij Racing Genk.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier