KV Kortrijk speelt in play-off 2 tegen Standard, Waasland-Beveren en Moeskroen

Christof Decraene

Op het veld van Anderlecht kon KV Kortrijk uiteindelijk niks rapen. Het woog te licht en verloor met 3-0.

Kortrijk begon in zijn vertrouwde opstelling aan de confrontatie met Anderlecht. De opdracht was moeilijk: zelf winnen en hopen dat Standard verloor in Mechelen en dat Zulte Waregem niet zou zegevieren tegen Moeskroen-Péruwelz. Al na vijf minuten mochten de bezoekers hun eventuele PO1-aspiraties opbergen. Okaka trapte uit het niets naar doel en Darren Keet had geen verhaal tegen zijn gekruiste pegel (1-0).

Kortrijk kon daar aanvankelijk weinig tegenover stellen, een magere schotje van Elohim Rolland dat Silvio Proto makkelijk kon oprapen niet te nagesproken. Anderlecht was veruit de betere ploeg, maar grote kansen kon het ook niet creëren. Na ruim een half uur werd het plots stil in het Astridpark toen Kagé alleen op Proto mocht afgaan, maar de Kortrijkse nummer 10 besloot zwak op de doelman van Anderlecht. Anderlecht had na de snelle 1-0 ook nog enkele kansjes, maar Acheampong en Djuricic konden net niet profiteren.

De tweede helft begon zoals de eerste: met een vroeg doelpunt van Anderlecht. Dit keer was het Acheampong die kon scoren. Amper enkele minuten later had Dennis Praet de bezoekers de doodsteek kunnen geven, maar hij miste onbegrijpelijk op amper 2 meter van de doellijn. Die derde goal bleef echter niet lang uit, want nog geen drie minuten later scoorde Kara Mbodj. Daarna verwaterde de partij. Anderlecht vond het welletjes, Kortrijk was niet bij machte iets terug te doen. Zelfs na de rode kaart van Badji – fout met de voeten vooruit op Xavier Mercier – had Kortrijk weinig in de pap te brokken. Pas in de 83ste minuut pas kreeg Kortrijk een eerste kans via de ingevallen Stijn De Smet, die echter op Silvio Proto besloot. Het was de eerste en uiteindelijk ook enige bal tussen de palen van de Kortrijkzanen, die zich blij mochten achten dat Stefano Okaka na een knappe individuele actie nog naliet om de 4-0 te scoren.

Kortrijk speelt straks dus play-off 2, waarin het Standard, Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz treft.