KV Kortrijk sluit stage af met knappe zege tegen Reading FC

De Kerels sloten zaterdagmiddag hun stage in Nederland af met een 1-0 zege tegen de Engelse tweedeklasser Reading FC. Ouali scoorde het winnende doelpunt.

KVK-coach Yannis Anastasiou koos voor een aanvallende opstelling met nieuwkomers Ajagun, Lepoint en Kumordzi in de basis. Toch was het Reading dat in het openingskwartier de wet dicteerde. Kaminski moest meteen goed plat op een uithaal van Barret. Niet veel later waren ook Loader en Quinn dicht bij de openingsgoal.

KVK groeit in partij

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Veekaa beter in de partij. Eerst was er Ouali met een knappe individuele actie, daarna kopte Rougeaux hard in de handen van Reading-doelman Legg. De Kerels drukten de Engelsen steeds meer op hun eigen speelhelft, maar beiden ploegen gingen zonder doelpunten de rust in.

Ouali met winning goal

Veekaa begon met bijna dezelfde elf aan de tweede periode. Alleen De Smet maakte plaats voor Stojanovic. Dat was het signaal voor KVK om door te drukken. Ouali – alweer hij – kende geen geluk toen zijn kopbal de deklat scheerde. Ook de ingevallen Stojanovic kopte het leer net over. De 1-0 leek in de maak en zo geschiedde. Uitblinker Ouali knikte een vrije trap van Ajagun hard tegen de netten.

De openingsgoal was voor coach Anastasiou het signaal voor enkele wissels. Met Van Eenoo, Verboom, Hoxha en Budkivskyi kwamen vier nieuwe gezichten in de ploeg. Reading probeerde nog in het slotkwartier, maar echte kansen leverde dat niet op. In een pittig wedstrijdslot werd Verboom nog met rood van het veld gestuurd, maar dat veranderde niets meer aan de score. Een mooie overwinning dus voor de Kerels, die woensdag oefenen tegen Lille OSC.