KV Kortrijk schrapt zijn provinciale jeugdteams

© VDB
Redactie KW

De ploeg wil die jeugdspelers wel bij club uit Groot-Kortrijk stallen

In het kader van de professionalisering van de Jeugdacademie heeft het bestuur van KV Kortrijk beslist om vanaf volgend seizoen alleen met de elitejeugd verder te gaan. Het budget voor de jeugdopleiding zou meteen met een derde verhoogd worden.

Negental ploegjes valt weg

KVK wil vooral eigen opgeleide jongeren naar de A-kern zien doorgroeien en daarom werd beslist om uitsluitend met de betere voetballers voort te werken. Dat zou betekenen dat er een negental ploegjes wegvallen, zo’n 80 jeugdspelers in totaal. “We willen verder professionaliseren”, haalt jeugdmanager Jelle Schelstraete als reden aan. “We willen de individuele opleiding verbeteren, met trainers werken die deeltijds op de club aanwezig zijn, meer aandacht schenken aan analyse van spelers en wedstrijden. Nu zijn er bij KVK zo’n 450 voetballers aangesloten, waardoor dat onmogelijk is.”

De spelers voor wie geen plaats meer is, zouden bijvoorbeeld bij NS Heule terecht kunnen. “Wij hebben voor onze jeugd het provinciaal label aangevraagd”, zegt gerechtigd correspondent van Heule Rik Doop. “Maandag (31 maart, red.) zullen we weten of we aan de voorwaarden voldoen. Een aantal spelers van KVK zou dus bij ons onderdak kunnen vinden.”

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier