KV Kortrijk roemloos uitgeschakeld in Croky Cup

Een aantal spelers moest het ontgelden van de KVK-supporters, waaronder deze Elohim Rolland. (Foto Belga) © BELGA
Christof Decraene

De Kerels, die liefst drie penalty’s tegen kregen, verloren met 4-0 hun kwartfinale op het veld van Eupen, dat voor het eerst dit seizoen geen tegengoal slikte.

Ook bij KV Kortrijk is het de traditie dat de invallersdoelman in bekerwedstrijden zijn plaats onder de lat mag innemen en zo mocht de Griek Michalis Sifakis nog eens zijn kunnen tonen. En hij kreeg daar al snel de kans toe. Er waren amper zes minuten gespeeld of hij moest al redding brengen op een schot van Sylla. Twee minuten later was het echter raak. Na een ingestudeerde corner miste Sylla compleet zijn poging, maar de bal kwam met een gelukje voor de vrijstaande Diallo en die schoof beheerst binnen. Kortrijk was van slag en had moeite met de snelle en beweeglijke spelers van Eupen. Halfweg de tweede helft had Henry de score altijd moeten verdubbelen, maar hij miste onbegrijpelijk de rebound op een schot van Luis Garcia. KV Kortrijk kon daar echt weinig tegenover stellen. Het was integendeel de thuisploeg die nog eens gevaarlijk was via Sylla, maar Sifakis bracht redding.

Er was amper afgetrapt voor de tweede helft of Eupen was alweer gevaarlijk. Een aanval over rechts belandde bij Cases, maar hij trapte over het doel. In de negende minuut leek het bekerverhaal over voor Kortrijk toen Goutas de doorgebroken Sylla onderuit haalde in het strafschopgebied en Luis Garcia niet faalde vanop elf meter. Drie minuten later ging de bal opnieuw op de stip na een weliswaar ingebeelde fout van Sifakis. Jeffren trapte echter binnen het bereik van de Griekse doelman. KV Kortrijk onderging het wedstrijdgebeuren en toen Verstraete zich ook tot een domme penaltyfout liet verleiden – er waren dan 69 minuten gespeeld -, zorgde Mamadou Sylla voor zekerheid omtrent de Eupense kwalificatie voor de halve finales.

Vreemd genoeg kreeg KV Kortrijk daarna drie kansen in zes minuten, maar het vizier van de ingevallen Veldwijk, tot twee keer toe, en Romain Métanire stond niet op scherp. Dat was aan de overkant wel het geval: Henry slalomde zich voorbij Joãozinho en Sifakis en zette de 4-0-eindstand op het bord. Roemloze aftocht voor KV Kortrijk, dat van de beker toch zijn doel had gemaakt nadat na de 0 op 9 in de competitie ook play-off 1 niet langer haalbaar is. (CDW)