KV Kortrijk opent stage met nederlaag tegen Willem II

KV Kortrijk verloor zaterdagmiddag zijn eerste oefenmatch op Nederlandse bodem. Willem II was met 0-2 te sterk voor de Kerels.

Na drie minuten was KVK bijna al op achterstand aangewezen. De Nederlandse sparringpartner scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het antwoord van Veekaa liet niet lang op zich wachten.

Lepoint kopte een knappe voorzet van Stojanovic nipt naast. Niet veel later ging een schot van Ouali maar net over. De Kerels drukten door, maar het was Willem II die tegen de gang van het spel op voorsprong kwam. Rossi zette de Nederlanders op voorsprong met een rake kopbal. Dat was meteen ook de ruststand.

Opnieuw Rossi

Met 7 nieuwe gezichten begon KVK moeizaam aan de tweede helft. Bruzzese moest meteen goed plat op een uitstekende mogelijkheid voor Willem II. Daarna was het Veekaa die de wet dicteerde. In de 58e minuut was Lepoint dicht bij de gelijkmaker, maar Willem II-doelman Wellenreuther tikte met een superreflex zijn kopbal over de lat. Met nog een halfuur op de klok was de 0-2 een feit.

Rossi verdubbelde de score voor Willem II met zijn tweede van de dag. Daarna was het beste er van af bij beide ploegen en zo verloor Veekaa zijn eerste oefenmatch op Nederlandse bodem met 0-2. Dinsdag oefenen de Kerels tegen de Griekse topclub Panathinaikos.

KVK startte met: Kaminski, Rougeaux, Ouali, Chevalier, Ivanof, Stojanovic, Van Loo, Van der Bruggen, Lepoint, Verboom, Kumordzi

Kwamen in: Bruzzese, Hoxha, Amelhaf, D’Haene, Kovacevic, Pupe, Francotte