KV Kortrijk opent seizoen met draw tegen AA Gent

Een geniale ingeving van Idir Ouali bezorgde Kortrijk de voorsprong tegen AA Gent. Hij wordt gefeleciteerd door Joãozinho, Hervé Kage en Tomislav Barbaric. (Foto Belga) © BELGA
Christof Decraene

In het Guldensporenstadion werd het uiteindelijk 1-1. AA Gent wiste na de pauze via Renato Neto de knappe openingsgoal van Idir Ouali uit.

KV Kortrijk begon tegen AA Gent met dezelfde elf als vorige week in de galamatch tegen het Russische Samara. Gent trad aan met vier ex-KVK’ers, namelijk Thomas Matton, Stefan Mitrovic, Rami Gershon en Sven Kums. Maar zij kregen het vuur niet in hun team. KV Kortrijk liet de bezoekers het initiatief, maar de Gentenaren konden geen kansen creëren. Integendeel, de eerste echte kans was voor KV Kortrijk. Na tien minuten draaide Papazoglou zich vrij, maar hij trapte in de handen van de Deense doelman Jacob Rinne. Ook de tweede kans was voor de thuisploeg toen Ouali met de hulp van de arbiter alleen op de Gentdoelman af mocht, maar hij was te verrast en maakte de verkeerde keuze.

Beide ploegen bleven elkaar in evenwicht houden, tot plots Stijn De Smet Hervé Kage subtiel vrijspeelde en hij Idir Ouali bediende, die met een knap hakje de bal voorbij Rinne in doel stuurde. Een geniale ingeving van de Fransman. Dat vernuft kreeg geen vervolg, de partij kabbelde daarna voort naar de rust.

Na de pauze – beide ploegen waren ongewijzigd – nam Gent net zoals in de eerste helft meteen het initiatief in handen. En dit keer waren de bezoekers wel efficiënt. Na vier minuten kopte Renato Neto op hoekschop de gelijkmaker al tegen de touwen. Meteen erna kwam de thuisploeg via Papazoglou aan het kanon, maar hij mikte naast. De zekerheid in het spel, zoals we die voor de pauze kenden, verdween helemaal en beide ploegen gingen er vol voor. Zo moest Kaminski zich nog eens onderscheiden op een kopbal en kopte de Kortrijkse targetman nog eens een prima voorzet voorlangs. Maar dat bleef niet duren. Kortrijk kroop steeds dieper op de eigen helft terug, AA Gent zorgde voor de omknelling. Maar Kortrijkdoelman Thomas Kaminski kreeg wel amper werk op te knappen. Na enkele wissels kreeg KV Kortrijk in de slotminuten opnieuw voet aan grond. Er ging opnieuw dreiging uit van de thuisploeg, maar meer uiteindelijk ook niet. De partij eindigde op 1-1, Kortrijk begint zo met een al bij al verdiend gelijkspel aan het nieuwe seizoen, een opsteker met de zware wedstrijden tegen Anderlecht, KV Mechelen en Club Brugge in het vooruitzicht. (CDW)