KV Kortrijk op zoek naar gastgezinnen voor jeugdspelers

Gezinnen die één of meer jeugdspelers van KV Kortrijk kunnen opvangen, kunnen zich aanmelden via jeugd@kvk.be. © MV
Redactie KW

KV Kortrijk heeft voorlopig een samenwekring met scholen Rhizo en Athena om een aantal van zijn jeugdspelers overdag extra te kunnen laten trainen. Voor de jongens die van ver moeten komen, zoekt de club gastgezinnen.

KV Kortrijk heeft voorlopig een samenwerking met de scholen Rhizo en Athena om een aantal van zijn jeugdspelers overdag extra te laten trainen. “De samenwerking met beide Kortrijkse scholen blijft behouden en wordt zelfs uitgebreid. We gaan dit seizoen ook samenwerken met een school in Komen, waar een tiental van onze spelers les volgen”, zegt jeugdmanager Jelle Schelstraete. “We zullen ook extra personeel aantrekken. We tellen nu vier voltijdse coaches en willen daar een vijfde aan toevoegen. Wij vinden dit scholenproject belangrijk. Wij staan met de KVK-jeugd voor individuele opleiding en op die manier kunnen we daar voort stappen in zetten. Daarin moeten we het verschil met andere clubs maken.”

KVK heeft ook enkele jeugdspelers in de rangen die van ver moeten komen. “Voor die jongens zijn we nu op zoek naar gastgezinnen”, aldus Jelle Schelstraete. “We zoeken voor hen een oplossing op maat, want sommigen renderen beter op internaat, anderen voelen liever de warmte van een gastgezin. Er hebben zich daar al een drietal personen voor gemeld. Dat is niet gigantisch veel, dat klopt. Daarom zijn we nog op zoek naar extra gastgezinnen.” (CDW)

(CD)

Wie geïnteresseerd is, kan een mailtje sturen naar jeugd@kvk.be.