KV Kortrijk ontsnapt in Roeselare aan een nipte nederlaag, VAR keurt doelpunt af

In een vierde oefenpot binnen de eigen provinciegrenzen kwam een matig Kortrijk niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen 1B-ploeg Roeselare. Voor de Kerels zorgde Stojanovic voor de late gelijkmaker.

Geen Ezekiel bij de Kortrijkzanen. Mboyo, sinds gisteren terug bij de ploeg waar hij acht jaar geleden al eens actief was, begon op de bank. Nog bij Kortrijk startte de jonge Hoxha op de rechtsachter en begonnen Chevalier, Ajagun en Atal in steun van Ouali, die van De Boeck als diepste spits mocht opdraven.

Roeselare hield vrijdag verrassend Anderlecht op een billijke puntendeling en had ook tegen de Kortrijkzanen lange tijd het betere van het spel. Dat resulteerde al na elf minuten in een poging van de snelle Godwin, maar die mikte het leer vanop zo’n twintig meter net buiten het kader. Aan de overkant kon Ajagun tot twee keer toe afdrukken, maar evenveel keer kon Biebauw de thuisploeg van een vroege achterstand behoeden.

Ook in het tweede kwartier bleef Roeselare het gevaarlijkst. Na knullig balverlies van Lepoint kon niet toevallig opnieuw Godwin profiteren. Dit keer kende de gewezen KVO-spits meer succes en was Kaminski eraan voor de moeite: 1-0. Een niet onverdiende voorsprong voor de wit-zwarten, die met nog twee kansen voor Samyn – nadat eerst Kagelmacher en daarna nogmaals Lepoint zich in de luren liet leggen – op slag van rust nog twee keer dicht bij de 2-0 kwamen.

Het was bij Kortrijk wachten op de invalbeurt van Mboyo om wat meer vaart in het spel te krijgen. En die zorgde in het slot van de wedstrijd ei zo na voor de gelijkmaker, maar helaas zag ref Vandamme – die na een tussenkomst van de VAR eerder ook al een doelpunt van Cornet afkeurde – buitenspel in de zowat eerste Kortrijkse bal op doel in een tweede helft waarin het tempo beduidend lager lag dan voor de koffie. In blessuretijd dan maar dacht Stojanovic, op een blauwe maandag ooit een half seizoen bij Roeselare, en die maakte er op voorzet van Azouni na dik vierennegentig minuten spelen uiteindelijk toch nog 1-1 van.

(SBE)

Roeselare: Biebauw (46′ Van Cauwenberghe), Kargbo (75′ Devos), Gravenberch (46′ Schmisser), Kompany (46′ Kocabas), van der Weg (46′ Borry), Zolotic (75′ Ballegeer), Dufour (75′ Verlinde), Van Acker, Godwin (46′ Cornet), Samyn (85′ Holvoet), Yagan (75′ Carels).

Kortrijk: Kaminski (46′ Bruzzese), Hoxha (64′ Rolland), Lepoint, Kagelmacher, D’Haene, Azouni, Atal (79′ Gantois), Van Der Bruggen, Chevalier (64′ Touali), Ajagun (64′ Stojanovic), Ouali (64′ Mboyo).

Doelpunten: 20′ Godwin (1-0), 94′ Stojanovic (1-1).

Gele kaarten: 38′ Ouali, 51′ Lepoint, 77′ Borry, 77′ Atal.

Scheidsrechter: Van Damme.