KV Kortrijk naar kwartfinale Croky Cup

Kortrijk won met 4-2, maar maakte het zichzelf na een 4-0-voorsprong nog onnodig moeilijk.

Bij KV Kortrijk mocht Rougeaux na zijn schorsing zijn plaats als rechtsachter weer innemen terwijl ook Kristof D’Haene en Abdul Ajagun nog eens in de basis mochten starten. Na een evenwichtig begin was het KV Kortrijk dat het eerst de neus aan het venster stak. Na een mooie actie van Idir Ouali kwam de bal via Teddy Chevalier bij Jovan Stojanovic terecht, maar diens poging werd nog net afgeblokt. Twee minuten lager ging een kopbal van Vladimir Kovacevic net over. Even voor het half uur redde Corryn een kopbal van Van Der Bruggen net voor de lijn. Pas in minuut 28 waren de bezoekers een eerste keer gevaarlijk, maar Thomas Kaminski had geen moeite met het schot van Acheampong.

Toch was het KV Kortrijk dat met een voorsprong de rust in mocht. Een voorzet van Chevalier werd niet goed weggewerkt en Stojanovic profiteerde: 1-0 was op dat moment best verdiend te noemen. Daarna nam de druk van Antwerp plots fel toe en de thuisploeg kroop achteruit. Een schot van Touré ging nog net over en Kortrijk ontsnapte aan een penalty na een fout op Dequevy.

In de tweede helft bleef doelpuntenmaker Stojanovic, die al vroeg in de match een verrekking opliep, in de kleedkamer ten voordele van Yevhen Makarenko. Kortrijk begon het best aan die tweede helft, maar het was wachten tot Buta handspel in zijn strafschopgebied maakte, Perbet faalde niet vanop elf meter. Drie minuten later mocht Antwerp de boeken toedoen: Ouali met de perfecte assist op Perbet, die maar in te tikken had. En nog eens vier minuten later was het weer bingo toen dit keer Ouali van dichtbij mocht scoren. Kortrijk had gewonnen spel, maar slikte toch nog een tegendoelpunt toen Ghandri een vrije trap in doel verlengde. De partij leek naar zijn einde te kabbelen tot plots Owusu nog voor spanning zorgde: 4-2. Kansen creëerden daarna geen van beide ploegen meer.

Zo krijgen we naast KV Oostende en de winnaar van het duel Zulte Waregem-Club Brugge al zeker drie West-Vlaamse clubs bij de laatste acht in de beker.