KV Kortrijk met de billen bloot tegen Charleroi

Ivan Santini kwam in Charleroi niet tot scoren. © BELGA

KV Kortrijk heeft een tumultueuze week niet kunnen doorspoelen met een sportieve topprestatie. Op het veld van Sporting Charleroi werd met zware 5-2-cijfers verloren.

De partij op Mambourg startte in overdrive en al na drie minuten waren er twee doelpunten gevallen. In de tweede minuut had kersvers Ebbenhouten Schoen Neeskens Kebano de thuisploeg na een lichte strafschop op voorsprong gebracht, een minuut later zette Marusic de 1-1 op het bord met een gekruist schot.

3-2 aan de rust wordt uiteindelijk 5-2

Het bleef doelpunten regenen en in minuut zeven stond het al 2-1 na een perfect uitgevoerde counter van de Henegouwers, met Coulibaly als afwerker. De Smet maakte zeven minuten voor rust gelijk, maar vlak voor de pauze zorgde Ndongala ervoor dat Charleroi toch met een voorsprong de kleedkamers in kon.

Meteen na de pauze was het opnieuw Ndongala die kon scoren (4-2) en op het uur deed Tainmont de boeken voor de Kerels helemaal toe met een subtiele lob (5-2).

Donderdag komt Anderlecht op bezoek in Kortrijk

Dankzij de driepunter wordt Charleroi alleen vijfde in de stand. Het heeft 36 punten, drie meer dan KVK (33) en één minder dan nummer vier Standard (37). De Rouches gingen eerder op de avond 1-1 gelijkspelen bij Anderlecht, nog zondag zette AA Gent een grote stap naar een eerste titel door met 2-3 te gaan winnen bij Club Brugge. De Buffalo’s hebben nu 46 punten in de stand, vier meer dan Anderlecht (42) en vijf meer dan Club (41).

Gent kan donderdag op de negende en voorlaatste speeldag van Play-off I de titel pakken als het op eigen veld wint van Standard. Nog donderdag trekt Anderlecht naar Kortrijk en ontvangt Charleroi Club Brugge.

“Nog nooit zoveel volk op training”

“Als het tegenzit, dan zit ook alles tegen”, reageerde Gertjan De Mets na afloop bij Sporza Radio. De KVK-speler bleef aan de rust in de kleedkamer met een knieblessure en zag zijn team een moeilijke start nemen. “Van op het veld gezien – en intussen kreeg ik dat bevestigd – was het helemaal geen strafschop. Als je zo de wedstrijd moet beginnen, is het moeilijk herstellen.” Op een vraag over de tumultueuze week bij KV Kortrijk reageerde hij met een kwinkslag. “Er was nog nooit zoveel volk bij ons op training, ik hoop dat dat nog gebeurt.”

(AD/Belga)

Doelpunten: 2′ Kebano (1-0, pen.), 3′ Marusic (1-1), 7′ Coulibaly (2-1), 38′ De Smet (38′), 42′ Ndongala (3-2), 46′ Ndongala (4-2) en 59′ Tainmont (5-2.

KV Kortrijk speelde met: Henkinet, Van Loo, Chanot, Poulain, Tomasevic (72′ Mulemo), Marusic, De Mets (45′ Klaasen), Chevalier, Van Eenoo, De Smet (61′ Ulens), Santini.