KV Kortrijk met 2-1-cijfers onderuit bij Waasland-Beveren

Elohim Rolland scoorde de enige goal van KV Kortrijk. (Foto Belga) © BELGA

Na een nederlaag tegen Waasland-Beveren blijft KV Kortrijk steken op drie punten uit twee wedstrijden.

Kortrijk begon het best aan de wedstrijd met kansen via Papazoglou. Hij kopte onder meer een bal op de lat. Hij verzuimde echter zijn ploeg op voorsprong te brengen. Het doelpunt viel uiteindelijk op slag van rust aan de overzijde. Emond maakte er op aangeven Langil 1-0 van.

In de tweede helft voerden de Kerels de druk geleidelijk aan op. Toch kwam de thuisploeg, die nagenoeg nog niets had laten zien gedurende de tweede helft, op een 2-0-voorsprong. Gano kon via een listige lobbal Keet verschalken en de Waaslanders op weg naar de zege trappen.

Thanasis Papazoglu liet enkele mooie kansen links liggen. (Foto Belga)
Thanasis Papazoglu liet enkele mooie kansen links liggen. (Foto Belga)© BELGA

KVK toonde dat het over de nodige veerkracht beschikt door meteen terug te slaan. Een minuut na de 2-0 bracht Rolland Kortrijk terug in de running voor puntengewin. Henkinet kon het afstandsschot onvoldoende keren waardoor de 2-1 op het bord kwam.

Zinho Gano (links) strijdt met Benoit Poulain voor de bal. (Foto Belga)
Zinho Gano (links) strijdt met Benoit Poulain voor de bal. (Foto Belga)© BELGA

De Kerels kwamen via enkele kansen nog dicht bij een gelijkspel, terwijl aan de overkant een doelpunt van Myny voor buitenspel werd afgekeurd. Rolland en Lallemand lieten de ultieme kansen liggen waardoor Kortrijk blijft steken op drie punten uit twee wedstrijden.