KV Kortrijk met 0-2 onderuit tegen KV Mechelen

Na een mooie zes op zes verloor KV Kortrijk zaterdagavond met 0-2 van KV Mechelen. Man van de match was Uros Vitas met twee knappe doelpunten.

Na de ruime zege op Standard zag coach Bart Van Lancker geen reden om aan zijn basiself te sleutelen. KVK begon dus met dezelfde elf namen als vorige week. Scheidsrechter Bram Van Driessche leidde de wedstrijd in goede banen.

Vroege 0-1

De bezoekers begonnen gretig aan de partij met meteen drie hoekschoppen in de openingsminuten. In de achtste minuut was KVK op achtervolgen aangewezen. Vitas maakte er met een knappe vrije trap 0-1 van. De thuisploeg liet het niet aan zijn hart komen en herstelde snel het evenwicht. Beide teams schuwden de harde duels niet en dat leverde twee gele kaarten op voor Goutas en Van der Bruggen. Iets over halfweg de eerste helft waagde een bedrijvige Ouali zijn kans vanop zo’n 25 meter. Mechelen-doelman Coosemans ging echter goed plat. Het tempo ging daarna wat liggen, maar het bleef een interessant kijkstuk. Kort voor rust kopte Rits een voorzet van Bjelica net naast.

Rood Barbaric

De tweede helft begon net zoals de eerste: met stevige duels en twee enthousiaste ploegen. In de 57ste liep Barbaric tegen zijn tweede gele kaart aan. KVK moest dus met tien man verder en in de daaropvolgende vrije trap maakte Vitas er 0-2 van. Twintig minuten voor affluiten verliet Ouali geblesseerd het veld. Zijn vervanger was Sarr. KVK ging nog naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de bal ging er niet meer in. Zo eindigde de partij met 0-2 in het voordeel van KV Mechelen. Volgende week trekt KVK naar KAS Eupen.

KV Kortrijk – KV Mechelen 0-2.

KV Kortrijk: Sifakis, Goutas, Chevalier, Kage (80′ Mercier), Saadi, Van der Bruggen, Barbaric, Rolland (62′ Kovacevic), Ouali (72′ Sarr), D’Haene, Van Loo.

Doelpunten: 8′ Vitas 0-1, 59′ Vitas 0-2.