KV Kortrijk-manager Patrick Turcq: “We geven geen grote bedragen uit aan transfers”

© BELGA
Christof Decraene

Dat liet hij weten toen we hem vroegen waarom KV Kortrijk de geldbeugel niet opentrok voor de eigen ploeg in plaats van voor zusterclub Cardiff City.

Een en ander slaat natuurlijk op de transfer van Kenneth Zohore, die door KV Kortrijk, volgens bepaalde media, voor 4 miljoen euro aangekocht werd, maar meteen aan Cardiff werd uitgeleend. “Ik weet niet waar dat transferbedrag vandaan komt, maar het klopt niet”, zegt manager Patrick Turcq. “Voor meer info omtrent die transfer moet je bij CEO Ken Choo zijn. Ik kan begrijpen dat de fans graag versterking zouden zien komen naar Kortrijk. En we hadden met Mateo Pavlovic een concreet target, maar hij haakte in extremis af.”

“Maar daarom gaan wij nog niet snel iemand anders onder contract leggen om toch maar met een aanwinst te kunnen pronken. We hebben met Michael Olaitan en Xavier Mercier er twee mensen bij, die aanvallend ingesteld zijn. En achterin zitten we, ook na het vertrek van Benoît Poulain, goed. Ik vind dat we voldoende versterkt zijn. Trouwens, wij hebben nog nooit grote bedragen uitgegeven voor nieuwe spelers. Waarom zouden we dat dan nu wel gedaan hebben bij die transfer van Zohore?” (CDW)