KV Kortrijk mag Europa in (als het play-off-finale wint tenminste)

© VDB
Christof Decraene

Want zusterclub Sarajevo FK is er vanavond niet in geslaagd om in de Bosnische Premier Liga de derde plaats te bemachtigen waardoor het naast een Europees ticket grijpt.

Omdat de UEFA niet toelaat dat twee clubs van dezelfde eigenaar in dezelfde Europese competitie zouden aantreden, stond KV Kortrijk – als het erin zou slagen om een Europees ticket te bemachtigen – voor een groot probleem. Want Sarajevo FK, een andere club van eigenaar Vincent Tan, stond eveneens op de drempel van Europees voetbal. En omdat de eindstand in de vaderlandse competitie de doorslag geeft om te bepalen welke club in dat geval Europees zou mogen spelen, was Kortrijk in het nadeel. Kortrijk eindigde pas negende terwijl Sarajevo derde geëindigd zou zijn.

Maar zover komt het dus niet. Vanavond verloor Sarajevo FK de stadsderby tegen Olimpic Sarajevo, het nummer negen in de stand, met 1-3. Sarajevo blijft zo vierde waardoor KV Kortrijk straks wel Europees mag voetballen. Tenminste als het zich in de terugmatch van de finale in play-off 2 nog voorbij Charleroi werkt en als het daarna nog in een dubbel duel met de nummer vier uit PO1 als overwinnaar uit de strijd komt. (CDW)