KV Kortrijk klopt WS Lauwe met 0-7

Na de 2-8 zege tegen vierdeprovincialer won KV Kortrijk vrijdag van kersverse eersteprovincialer WS Lauwe.

Ondanks het klassenverschil was Lauwe in de aanvangsfase niet onder de indruk. De geel-zwarten zorgden via nieuwkomer Verhaeghe zelfs voor de eerste kans. Doelman Sifakis kon de poging met de vingertoppen in hoekschop duwen. Voor KVK het sein om het gaspedaal wat dieper in te duwen. Halfweg de eerste helft, na een mooie actie van Papazoglou, rondde de Griek mooi af. Daarna gin g het snel. Vijf minuten later verdubbelde Kage de cijfers, Kortrijks nieuwste aanwinst Joào Carlos, overgekomen van SC Braga, dikte aan tot 0-3, terwijl Ouali de 0-4 ruststand op het bord zette.

Na de pauze werd het eenrichtingsverkeer. Binnen het kwartier dreef de ingevallen Kis met twee treffers de cijfers op tot 0-6. Lauwe zette met een afstandschot van Debrouwere doelman Kaminski nog eens aan het werk. Uiteindelijk zette Kis met een derde doelpunt zijn kandidatuur voor de eerste ploeg kracht bij.

(FV/Foto BVB)

Kortrijk begon met Sifakis, Gogot, Boyer, Reis Grace, Verstraete, Daxhelet, Lingier, Kage, Ouali, Kalunga, Papazogzou. Na de rust kwamen Kaminski, Barbaric, Pavlovic, D’Haene, Rolland, Mercier, Kage, Kis, Van Eenoo en Dhaene in.