KV Kortrijk klopt Standard en is groepswinnaar in play-off 2

Een doelpunt van invaller Sidney Sarr in de slotminuut was voldoende voor een zege tegen Standard. Door de nederlaag van Moeskroen-Péruwelz kronen de Kortrijkzanen zich tot groepswinnaar van play-off 2.

Met KV Kortrijk en Standard stonden de nummers één en twee van groep A in play-off II tegen elkaar. KV Kortrijk veegde vorig weekend nog Waasland-Beveren van de mat en coach Patrick De Wilde had dan ook weinig reden tot veranderen. De Smet viel echter uit bij de opwarming, Mercier nam zijn plaats in. Bij Standard mochten de (pseudo-)vedetten vertrekken. Van Valdes en Maniatis was dan ook geen sprake meer, er verschenen heel wat jonge spelers aan de aftrap.

Slaapverwekkende eerste helft

Standard begon het best aan de wedstrijd en trof al in de derde minuut de paal na een deviatie van Martin Remacle. Wie echter hoopte op een vervolg aan kansen, bleef op zijn honger zitten. De eerste kans voor de thuisploeg volgde op het halfuur, maar de kopbal van Kagé ging over. Standard reageerde via een bedrijvige Dompé, maar het middenveldspel bleef regeren. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Na de rust zat er duidelijk meer vuur in de wedstrijd. Hubert moest al zijn kunnen tonen op een kopbal van Papazoglou. De match ging nu beter over en weer, maar toch was het wachten tot het slotkwartier voor Kortrijk echt voluit voor de aanval koos en kansen kon afdwingen. Een actie van de ingevallen De Smet en Kagé leverde ei zo na de 1-0 op. De kleine Verstraete slaagde er bijna in om een voorzet van Kagé binnen te knikken, maar hij mikte net naast. Het was uiteindelijk invaller Sidney Sarr die voor de verlossing zorgde. Hij kopte Kortrijk in de slotminuut in de zevende hemel. Door de nederlaag van Moeskroen-Péruwelz kronen de Kortrijkzanen zich tot groepswinnaar van play-off 2.