KV Kortrijk klopt Charleroi en doet gouden zaak voor Play-off 1

De spelers van KV Kortrijk konden het veld met een positief gevoel verlaten. © Foto Belga

Kortrijk won vrijdagavond in eigen huis met 2-1 van Sporting Charleroi. Dankzij deze zege duiken de Kerels voorlopig de top zes binnen.

In tegenstelling tot de korte verplaatsing naar Moeskroen liet KVK-coach Bart Van Lancker Nebojsa Pavlovic op de bank. Dimitrios Goutas nam zijn plaats in. Bij de Zebra’s vielen er geen wissels in de basiself te noteren.

Saadi scoorde alweer een belangrijk doelpunt voor KVK.
Saadi scoorde alweer een belangrijk doelpunt voor KVK.© Foto Belga

Beide ploegen deden in de openingsfase een grondige studieronde. Daardoor viel er in de eerste tien minuten geen enkele kans te noteren. In de elfde minuut kwamen de Kerels voor het eerst piepen. Een uitstekende crosspass bereikte topschutter Saadi. Die omspeelde Charleroi-doelman Pennetau, maar Willems voorkwam de 1-0. Vijf minuten later kopte Goutas een vrije trap enkele meters over doel.

De slordigheden stapelden zich op en het was lang wachten tot de volgende mogelijkheid. In de 37ste minuut probeerde Tainmont het van ver, maar zijn knal vloog hoog over. Aan de overkant probeerde ook Métanire het met een afstandsschot. De Fransman raakte de bal niet goed en het leer eindigde op de parking van het Guldensporenstadion. Zo gingen beide ploegen zonder doelpunt de rust in.

Saadi met z’n negende

Bedia bleef na de pauze in de kleedkamer. David Pollet moest voor de kentering zorgen bij de Zebra’s. Tot wervelend spel leidde dit allerminst bij de bezoekers. De troepen van Mazzu vonden geen ruimte in de stugge verdediging van de Kerels. In de 56ste minuut sprong heel het Guldensporenstadion recht voor een knap doelpunt van Saadi, maar de topschutter werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Niet veel later trof hij toch raak. Na een prachtige lange bal van Mercier scoorde Saadi zijn negende van het seizoen. Daarmee komt hij op gelijke hoogte van Teodorczyk (RSC Anderlecht). Twintig minuten voor tijd werd een moegestreden Mercier vervangen door Sidy Sarr. Met nog een kwartier op de klok was Saadi dicht bij zijn tweede van de avond, maar hij knalde onbesuisd over.

De Zebra’s knutselden geen enkele uitgespeelde kans in elkaar. Integendeel, de Kerels scoorden nog een tweede keer. Auteur van dienst was Idir Ouali. In de absolute slotfase zorgde Pollet toch nog voor de eerredder voor de bezoekers. Zo won KVK verdiend met 2-1 van een bijzonder matig Charleroi.