KV Kortrijk klopt buren uit Ingelmunster in oefenduel

Het werd 1-4 op het veld van OMS Ingelmunster.

In de eerste 20 minuten nam Kortrijk het heft in handen en dit resulteerde al in twee doelpunten voor Kortrijk. In de 7de minuut een aanval en diepe bal waarbij de verdediging van OMS eventjes het noorden kwijt was en een steekje liet vallen. Teddy Chevalier kon met een sublieme lob, de keeper van OMSI Vandemoortele kloppen. (0-1)

In de 16′ kon Chevalier opnieuw scoren. Chevalier was niet uit de wedstrijd te houden en dan ook de draaischijf van Kortrijk. Ondanks het feit dat Kortrijk minder sterk naar voor kwam dan Oostende, die zondag Ingelmunster wegspeelde met 0-8 cijfers, kunnen we een positievere balans noteren van Ingelmunster. In de 1ste helft kon OMSI echter geen druk uitoefenen, wat resulteerde in een ruststand van 0-2.

Kortrijk meteen met speler minder

In de 2de helft kort na het affluiten beging Gigot een grove fout, met een directe uitsluiting als gevolg. Kortrijk moest dus met 10 verder. Door de minderheid van Kortrijk werd het spel gelijkopgaand, met een doelpunt van Jonas Vandemarliere, op aangeven van Omari.

Bij gebrek aan onderlinge dekking met de nodige fouten kon OMSI evenwel niet beletten dat Kortrijk daarna nog twee maal scoorde.

In de twee oefenwedstrijden slikte OMS teveel goals. Na amper twee trainingen moeten nieuwe spelers nog ingepast worden en vooral achteraan is het nog wat zoeken naar de juiste organisatie en afspraken en het elkaar kennen op de groene mat.