KV Kortrijk klimt na makkelijke zege tegen Mechelen naar tweede plaats

© BELGA
Redactie KW

Kortrijk won met 3-0 van een zwak KV Mechelen en door het verlies van Anderlecht klimt de Veekaa zowaar zelfs naar de tweede plaats in de rangschikking.

Bij KV Kortrijk stonden in vergelijking met de vorige competitiematch tegen Standard vijf nieuwe spelers aan de aftrap: Robert Klaasen, Zarko Tomasevic, Lukas Van Eenoo, Baptiste Ulens en Stijn De Smet. Nebosja Pavlovic, Adam Marusic en Thomas Matton (allen geblesseerd), Ivan Santini (geschorst) en Landry Mulemo waren er niet bij. Maar bij Kortrijk hadden al die wissels geen invloed op het spelpeil. De Veekaa trok meteen naar voren en dreigde via een erg bedrijvige Teddy Chevalier. Een eerste keer ging zijn pegel net naast, een tweede keer stuitte hij op doelman Wouter Biebauw.

Halverwege de eerste helft kwam Kortrijk verdiend op voorsprong. Stijn De Smet trapte op pass van Brecht Capon beheerst de 1-0 voorbij Biebauw. En Kortrijk ging meteen door. Kansen voor Ulens, Chevalier en De Smet hadden altijd een tweede treffer moeten opleveren, maar uiteindelijk was het Chevalier die Kortrijk bevrijdde met een droge knal in het dak van het doel. Daarna nam Kortrijk wat gas terug, Mechelen dreigde alleen via een schotje van Glenn Claes.

Mechelen uitgejouwd door eigen fans

Na de pauze bleef Kortrijk het wedstrijdgebeuren domineren. Het gaf geen enkele kans weg en toen halverwege de tweede helft Seth De Witte rood kreeg, had de thuisploeg gewonnen spel. Het spel verwaterde, maar in de slotfase liet Chevalier, weer hij, het publiek nog eens dansen op de banken. Hij bediende na een knappe actie de ingevallen Tuur Dierckx, die zijn tweede goal van het seizoen via de paal tegen de netten duwde. Mahau miste in de slotminuut nog een uitgelezen kans om Mechelen, dat na een uiterst belabberde na de match door zijn eigen supporters werd uitgejouwd, helemaal te vernederen.

Anderlecht verloor eerder op de avond in Moeskroen, waardoor Kortrijk naast Anderlecht op de tweede plaats komt. Het telt één punt minder dan leider Club Brugge, dat zondagmiddag nog speelt tegen Zulte Waregem. Ook AA Gent kan zondag nog over Kortrijk springen. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier