KV Kortrijk kan op fandag niet scoren tegen KV Mechelen

Elohim Rolland in duel met Glenn Claes van Malinwa. © VDB
Christof Decraene

In deze laatste oefenpartij voor de competitiestart kon KV Kortrijk geen afstand nemen van KV Mechelen. Het bleef 0-0.

Of trainer Johan Walem deze ‘galamatch’ tegen Mechelen met zijn typeploeg begon, durven we te betwijfelen. Wel opteerde hij voor een 3-5-2 en werd snel duidelijk dat Kortrijk vooral voor balbezit en combinatievoetbal opteerde. De opbouw ging echter te weinig snel. De eerste helft was niettemin behoorlijk aangenaam om te volgen. Aboubakar Kamara kreeg een kans, maar talmde net iets te lang en ook Teddy Chevalier had Kortrijk op voorsprong kunnen brengen, maar hij miste compleet zijn schot. De beste kans voor KV Mechelen was voor Wolski, maar hij stuitte op Darren Keet.

In de tweede helft verdween het tempo door de vele wissels compleet uit de wedstrijd. En echt uitgespeelde kansen waren er ook niet meer, zodat Kortrijk op een scoreloos gelijkspel bleef steken. In de competitieopener tegen Standard zal het bij Kortrijk toch nog wel iets beter moeten.