KV Kortrijk kan niet winnen in Westerlo

KV Kortrijk kwam snel op achterstand tegen Westerlo, maar sleepte uiteindelijk een 1-1 gelijkspel uit de brand.

KV Kortrijk stond na een moeilijk seizoensbegin opnieuw tussen de mensen. De troepen van Johan Walem maakten zich op voor een trip naar Het Kuipje, waar coach Harm van Veldhoven ter discussie staat. Rood-wit won vorige zondag tegen Racing Genk en Johan Walem zag dan ook geen reden om zijn basiself te wijzigen. Op de bank was geen plaats voor Camara, hij is naar de B-kern verwezen wegens onprofessioneel gedrag.

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. In de achtste minuut kon Schuermans een hoekschop verzilveren. De 1-0 kwam er na heel wat geharrewar en uiteindelijk was het de Westelse verdediger die Keet kon verschalken. Kortrijk was echter niet onder de indruk en reageerde meteen via Chanot. Zijn afgeweken trap belandde echter op de paal. Even later vond Van Eenoo nog doelman Van Langendonck op zijn weg en Kis slaagde erin om in de rebound voor open doel toch nog naast te trappen. Kortrijk probeerde daarna een versnelling hoger te schakelen, maar moest oppassen voor de counters van de thuisploeg. Net voor de rust vond Apau nog de paal op zijn weg. 1-0 bij de rust.

Flater in defensie

Na de rust ging KV Kortrijk verder op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen bleven schaars. Kage moest de bezoekers aan het voetballen krijgen, maar uiteindelijk konden de West-Vlamingen rekenen op een misser in de Westelse defensie om langszij te komen. Petkovic miste zijn controle en Kis kon het geschenk dankbaar aannemen. Met nog 20 minuten op de klok was alles te herdoen. Drie minuten na zijn misser mocht Petkovic overigens gaan douchen van coach van Veldhoven. In het slot gingen beide ploegen nog op zoek naar de zege. Kage was het dichtst bij de winnende treffer, maar zijn trap ging net naast en zo bleef de 1-1 op het bord staan.