KV Kortrijk kan AA Gent niet van leidersplaats houden

Voor de match pakte sfeergroep United 19 uit met deze knappe tifo. © Foto Belga
Redactie KW

De Kerels verloren met 0-1 van het AA Gent van hun ex-trainer Hein Vanhaezebrouck. Het was Maxime Chanot die met een owngoal de match besliste.

Bij KV Kortrijk maakte verdediger Benoit Poulain zijn wederoptreden na een kuitblessure, waardoor Zarko Tomasevic naar zijn vertrouwde linksachter verhuisde en Landry Mulemo – in de midweekmatch tegen Standard toch een sterke prestatie – met een zitje op de bank tevreden moest zijn. Lukas Van Eenoo verving in de basis de niet helemaal fitte Stijn De Smet.

Na 32 seconden kon AA Gent al virtueel aan de leiding hebben gestaan. Na een mooie dubbelpass met Nicklas Pedersen kwam Danijel Milicievic alleen voor Laurent Henkinet, maar de Waalse KVK-doelman had zijn hoek perfect klein gemaakt. KVK stelde daar een schotje van Brecht Capon tegenover. AA Gent bleef wel de meest gevaarlijke ploeg, met meer drang naar voren, maar echt kansen leverde dat niet op. De beste mogelijkheid was misschien wel een vrije trap van Milicevic, maar zijn plaatsbal verdween via de muur in hoekschop. KVK kon daar amper iets tegenover stellen, waardoor aan de rust een logische 0-0 op het bord stond.

KV Kortrijk kwam gretiger uit de kleedkamer en duwde Gent helemaal terug. Maar ofwel was de laatste pass te weinig secuur ofwel konden de Gentverdedigers er nog telkens net een voet tussen steken. Dé mogelijkheid was nog voor Benoît Poulain, maar hij kwam net een stap te laat om een vrije trap van Teddy Chevalier in doel te verlengen. Toen Gent nog eens in de aanval trok, was het plots wel raak: Chanot verschalkte zijn eigen doelman. KVK was even van slag, maar leek in het slotkwartier toch het evenwicht te herstellen. Maar het was gewoon allemaal net niet goed genoeg om dit Gent nog in verlegenheid te brengen.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier