KV Kortrijk is te koop (voor wie genoeg betaalt)

Redactie KW

Een bericht op het forum van de KVK-site over het mogelijk verkopen van de club heeft nogal wat deining veroorzaakt.

De familie De Gryse is na het onverwacht overlijden van Jean-Marc De Gryse op 1 januari 2012 hoofdaandeelhouder bij KV Kortrijk. Het is Vincent, de jongere broer van Jean-Marc, die namens de familie De Gryse in de raad van bestuur van KV Kortrijk zetelt. Vincent De Gryse is per definitie een clubeigenaar die niet houdt van voetbal – dat zegt hij zelf – maar de club als een investering ziet, die erop rekent er winst mee te maken. Dat hij de club dus wil verkopen, lijkt in dat opzicht ook normaal.

Diverse contacten en onderhandelingen

En er zouden naar verluidt investeerders klaarstaan. Een buitenlandse multinational wordt door vader Arsène De Gryse niet getolereerd, dus moeten het minder kapitaalkrachtige mensen worden. Daar wrong de voorbije maanden allicht het schoentje. Er zijn al diverse contacten en onderhandelingen geweest met kandidaat-overnemers, maar voorlopig werd niemand bereid gevonden het gevraagde bedrag te (willen) betalen.

“Mijnheer De Gryse is meerderheidsaandeelhouder en beslist dus zelf wat hij met zijn pakket wil doen, daar hebben de andere bestuursleden zich niet mee te moeien”, zegt voorzitter Joseph Allijns.

“Maar die situatie is al ruim een jaar zo, daarom zijn wij ook verwonderd als we nu plots lezen dat onze club te koop zou staan. Afgelopen maandag was er bestuursvergadering en daarop was mijnheer De Gryse aanwezig. We hebben er zoals altijd de pijnpunten en objectieven besproken. Over overnames is met geen woord gerept.”

(CDW – foto Belga)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 29 augustus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier