KV Kortrijk houdt thuisreputatie ook tegen Anderlecht intact

Adam Marusic tikte na negen minuten de 1-0 over Proto. (Foto Bart)
Christof Decraene

De Kortrijkzanen hielden een Anderlecht-op-dreef op een 1-1-gelijkspel. Anderlecht mist zo de kans om opnieuw leider te worden terwijl de Kortrijkzanen ongeslagen blijven voor eigen volk. Al was daar dit keer wel een ferme dosis geluk voor nodig.

Bij KV Kortrijk namen Nebosja Pavlovic en Elohim Rolland na hun schorsing hun plaats in de ploeg terug in. Rolland toonde al vrij snel waarom hij een certitude is geworden op het KVK-middenveld. Na negen minuten legde hij de bal perfect in de rug van de Anderlechtdefensie en de snelle Adam Marusic mocht alleen op Silvio Proto afgaan. De Montenegrijn faalde niet en vierde zijn eerste goal van het seizoen.

De eerste keer dat Kortrijk ten aanval trok kende het dus meteen succes, maar mocht zich gelukkig prijzen dat het op dat moment niet op achterstand stond. Na drie minuten al zette Stefano Okaka zich goed door, maar werd net voldoende gehinderd bij zijn schot. En drie minuten later had Darren Keet heel wat moeite met een schot van Olivier Deschacht. Maar 1-0 dus, al leek Anderlecht niet van slag. Het monopoliseerde de bal, kampeerde op de helft van Kortrijk, dat in die eerste helft geen enkele keer nog in het strafschopgebied van Anderlecht kwam.

Verraste Gillet

Kort na de 1-0 kreeg Imoh Ezekiel een goede schietkans, maar Keet pareerde. Al had Anderlecht in die fase best een strafschop kunnen krijgen want in de nabeurt had Okaka kunnen scoren, maar werd door Poulain vast gehouden. Scheidsrechter Van De Velde zag er echter geen graten in. Daarna was het wachten, een schot van Youri Tielemans niet te nagesproken, tot in de slotminuut van de eerste helft. Gillet had op één meter van de doellijn maar in te tikken, maar leek te verrast en trapte over de bal.

Penalty niet gefloten

Na de pauze moest Kortrijk verder zonder zijn sterkhouder in de defensie, Benoît Poulain en kreeg al snel de rekening gepresenteerd: Ezekiel schoof na zes minuten de gelijkmaker tegen de touwen. Anderlecht was ook in die tweede helft heer en meester en de belegering van het doel van Keet ging gewoon voort. Ezekiel trapte over en een kwartier voor het einde ontsnapte Kortrijk een tweede keer aan een elfmeter toen Van De Velde opnieuw de ogen sloot voor een duidelijke trekfout op Stefano Okaka. En ook Darren Keet kon zich nog eens onderscheiden op een trap van Dennis Praet.

Bij Kortrijk was men op dat moment al lang content met een puntendeling, wat gezien het wedstrijdbeeld al een overwinning op zich was. Proto mocht in de slotfase toch nog een keer zijn kunnen tonen op een kopbal van Papazoglou en Keet deed hetzelfde aan de overkant om Okaka van het winnende doelpunt te houden. 1-1 dus en daar mag men bij Kortrijk heel tevreden mee zijn. (CDW)