KV Kortrijk houdt tegen Oostende de punten thuis na onwaarschijnlijk slot

Xavier Mercier viert: hij heeft net de score geopend tegen KV Oostende en zo KVK op rozen gezet. © BELGA

KV Kortrijk heeft een woelige week afgesloten met winst tegen KV Oostende. In een onwaarschijnlijk slot schonk de ingevallen Rolland de Kerels alsnog de overwinning.

KVK-coach Johan Walem bracht tegen KVO maar liefst drie verrassende namen aan de aftrap. Kersverse aanwinsten Xavier Mercier en Michael Olaitan werden meteen in de ploeg gedropt en ook Birger Verstraete kreeg zowaar nog eens zijn kans. Bij KV Oostende moest Didier Ovono zijn plaats onder de lat afstaan aan Wouter Biebauw. Ook Gohi Bi Cyriac kwam in de ploeg ten koste van Knowledge Musona.

KVK begon gretig aan de partij en was op het kwartier ook voor een eerste keer gevaarlijk. Mercier sneed goed naar binnen, maar het schot van de Franse nieuwkomer ging hoog over. Enkele minuten later kreeg ook Pavlovic zijn kans. Een vrije trap van alweer Mercier kwam op het hoofd van de Kortrijkse kapitein terecht, maar zijn buffelstoot zoefde nipt naast het doelhout. Derde keer goede keer voor Mercier. Nog voor het halfuur was hij Lukaku te snel af en plaatste de bal beheerst naast Biebauw in doel. KV Oostende had het moeilijk met de stevige organisatie van de Kerels en kon in de eerste helft geen enkele keer voor serieuze dreiging zorgen. Zo ging de thuisploeg zonder al te veel kleerscheuren met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Rolland in blessuretijd

Het begin van de tweede helft werd getekend door veel fouten en slordigheden aan beide kanten. Met nog een halfuur op de klok kwamen de Kerels wel met de schrik vrij toen een vrijstaande Akpala recht in de handen kopte van Keet. De thuisploeg kreeg het steeds moeilijker om de bal in eigen rangen te houden, maar KVO profiteerde niet van zijn overmacht. Het was KVK die bijna nog zijn voorsprong verdubbelde. Uitblinker Mercier schilderde een vrije trap richting de verste hoek, maar Biebauw voorkwam zijn tweede treffer met een ultieme reflex. Het doelpunt viel uiteindelijk toch nog aan de overkant. Een afvallende bal kwam in de voeten van Canesin terecht en die plaatste de bal keurig naast Keet in doel. Beide ploegen leken op een puntendeling af te stevenen, maar de ingevallen Rolland schonk de Kerels alsnog nog de overwinning.