KV Kortrijk houdt na doelpuntenfestival puntje thuis tegen Standard

15/10/16 om 20:15 - Bijgewerkt om 20:13

KV Kortrijk en Standard hielden het zaterdagavond op een 3-3-gelijkspel. Opvallend is dat alle doelpunten voor de pauze vielen.

KV Kortrijk houdt na doelpuntenfestival puntje thuis tegen Standard

© BELGA

Na een doelpuntenkermis stond het al 3-3 bij de pauze in het Guldensporenstadion. Orlando bracht de Rouches in de beginfase van de wedstrijd twee keer op voorsprong (12' en 17'), maar topschutter Saadi (14') en Hervé Kage (19') wisten die Luikse voorsprong telkens snel uit. Op het halfuur bracht Andriy Totovytskyi de Kerels op voorsprong, Adrien Trebel (41') zorgde echter voor de 3-3-ruststand. Wie na de pauze evenveel spektakel had verwacht, kwam bedrogen uit. Er kwam nog amper een bal tussen de palen, enkel de slotfase leverde nog een heet standje op voor het Luikse doel.

Kortrijk blijft zo ongeslagen in eigen huis, Standard kon zich niet herlanceren na de 0-1-thuisnederlaag van vorige speeldag tegen RSC Anderlecht. In de stand blijven de Rouches voorlopig vijfde met 16 punten, dat zijn er evenveel dan landskampioen Club Brugge. De Bruggelingen liepen vrijdagavond met een noodploeg al tegen een 1-0-nederlaag aan in Charleroi in de openingswedstrijd van deze tiende speeldag.

KV Kortrijk houdt na doelpuntenfestival puntje thuis tegen Standard

© BELGA

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!