KV Kortrijk houdt doelpuntenkermis tegen Westerlo: 6-0

Gouden tandem Ivan Santini en Teddy Chevalier zorgden met vier en twee doelpunten voor een ruime zege.

KV Kortrijk maakte vorige week een uitschuiver op het veld van Waasland-Beveren en wilde voor eigen publiek iets rechtzetten. Slachtoffer van dienst moest Westerlo worden. Coach Vanderhaeghe dropte Pavlovic en Chevalier opnieuw in het elftal, De Smet en Van Eenoo moesten tevreden zijn met een plaats op de bank. Bij Westerlo zat Birger Maertens niet in de kern, hij kreeg eerder deze week een niercrisis en was niet fit voor de match. Godeau speelde in zijn plaats.

Ivan de Verschrikkelijke

Het begin van de wedstrijd was voor Kortrijk. De Mets tekende voor het eerste schot van de match, maar zijn poging ging naast het doel van Van Langendonck. Westerlo reageerde met een poging van Cools, maar Henkinet stond pal. Op het kwartier kreeg Ivan Santini een eerste kans. Zijn lage trap leverde echter geen problemen op voor Van Langendonck. Het was echter uitstel van executie, want een minuut later stond het 1-0. Matton leverde een prima voorzet af en Santini kopte onhoudbaar binnen. Westerlo probeerde tegen te prikken, maar het was integendeel Kortrijk dat op 2-0 kwam via opnieuw Santini. Dit keer tekende Tomasevic met een voorzet voor de assist en Santini kon de bal binnen tikken. De Kroaat naderde op die manier op één doelpunt van Gouden Stier Depoitre. De honger van Kortrijk was echter nog niet gestild en Westerlo bakte er weinig van. Na 36 minuten glipte Chevalier door de buitenspelval en via de paal maakte hij er 3-0 van. Dat was meteen ook de ruststand.

Opnieuw Santini

Trainer Van Veldhoven gaf een donderpreek in de rust en stuurde zijn ploeg na enkele minuten al de kleedkamer uit en het veld op. Enkel Koffi mocht binnen blijven, hij werd vervangen door Diagne. Westerlo begon iets beter aan de tweede helft en kon dreigen via Cools. Daar zou het echter bij blijven, want Ivan Santini vond twee doelpunten niet voldoende. Chevalier rolde de volledige Westelse verdediging op en bediende vervolgens de Kroatische goaltjesdief: 4-0. Santini en Chevalier bleven een gesel voor de bezoekers en hun doelpuntenhonger was nog niet gestild. Een kwartier voor tijd tekende Santini met een afgeweken bal voor de 5-0. Op die manier kroont hij zich tot Zijn maatje Chevalier kon niet achterblijven en een minuut later trapte hij de 6-0 tegen de netten. De afgang was compleet voor Westerlo en de jongens van Vanderhaeghe vonden het welletjes. Zo bleef het 6-0.