KV Kortrijk heeft nieuwe linksback beet

Olaf Verhaeghe

De Oekraïense linksvoetige verdediger Yevhen Makarenko verlaat topclub Dynamo Kiev en trekt naar het Guldensporenstadion. Bij KVK vindt Makarenko met Pylyp Budkivskyi een landgenoot terug.

De 26-jarige Yevhen Makarenko, geboren in Kiev, is een jeugdproduct van de Oekraïense topclub Dynamo Kiev. Hij maakte zijn debuut als 19-jarige in de twee klasse bij het tweede elftal van Kiev. In 2012 werd hij een jaar uitgeleend aan eersteklasser FC Hoverla Uzhhorod en speelde hij 27 wedstrijden op het hoogste niveau.

Het jaar erna kreeg hij zijn kans bij de hoofdmacht van Dynamo Kiev. De linksvoetige verdediger – een echte flankspeler – won meteen de beker en maakte dat seizoen ook zijn debuut op het Europese toneel. De volgende drie seizoenen vierde Makarenko twee Oekraïense titels en een tweede beker.

Makarenko debuteerde in 2014 bij de nationale ploeg in een 2-0-overwinning tegen de Verenigde Staten. De 1m86 grote Oekraïener tekende een contract voor 1 seizoen, met optie op een jaartje extra. Hij komt transfervrij over van Dynamo Kiev. Na Lepoint, Ajagun, Verboom, Budkivskyi, Azouni, Bruzzese en Kumordzi is Makarenko al de achtste inkomende transfer bij de Kerels.

KV Kortrijkhttps://www.facebook.com/kvkofficieel/https://www.facebook.comFacebook1281

Yevhen Makarenko is een Kerel

🤝 Yevhen Makarenko welkom bij KV Kortrijk! #WelcomeYevhen
✍️ 2018+1
🔴⚪️ #COYR

➡️ http://bit.ly/2f63guY

Geplaatst door KV Kortrijk op dinsdag 1 augustus 2017

video1.0https://www.facebook.com/kvkofficieel/videos/1461152450597169/500