KV Kortrijk geeft voorsprong uit handen tegen KV Oostende, dat eerste zege pakt

Franck Berrier deed zijn duit in het zakje. © Belga

KV Kortrijk kon in eigen huis alweer niet winnen. De Kerels verloren met 1-2 van KV Oostende, dat zijn eerste zege pakte van het seizoen.

Op het wedstrijdblad twee verrassingen bij de Kerels. KVK-coach Anastasiou liet De Smet op de bank en rekende op Ouali voor de aanvallende impulsen. Op de rechtsachter kreeg Rougeaux dan weer de voorkeur op Van Loo. Of het aan de twee wissels lag, weten we niet, maar Kortrijk begon uitstekend aan de partij. Op het kwartier was Ajagun dicht bij de gelijkmaker, maar Oostende-doelman Vanhamel redde zijn volley met een knappe reflex. Tien minuten later waren de rode manschappen daar opnieuw. Chevalier werd goed de ruimte ingestuurd. Vanhamel behoedde zijn ploeg voor een tweede mail voor een achterstand.

Ajagun net voor rust

Op het halfuur piepte KVO voor het eerst aan het venster. Gano omspeelde Kaminski, maar de bal werkte niet goed mee. Het eerste halfuur was nog aardig, maar daarna verwaterde het spel. Zowel de Kerels als de Kustboys stapelden de slordigheden op. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong rusten. Vanuit een onmogelijke hoek maakte Ajagun er 1-0 van.

Zinho Gano scoorde het tweede doelpunt.
Zinho Gano scoorde het tweede doelpunt.© Belga

De supporters zaten nog niet op hun rode stoeltjes of daar was al de eerste kans na de rust. Vanhamel en een oplettende Beljica moesten alle zeilen bijzetten om de kopbal van Budkivskyi uit hun kooi te houden. Met nog iets meer dan een halfuur op de klok mocht Berrier bij de Kustboys invallen. En die wissel bleek van goudwaarde. De Fransman stond er amper twee minuten op, maar verschalkte Kaminski na twee minuten met een heerlijke lob.

Spannend slotkwartier

Na de gelijkmaker wilden beide ploegen vooral geen tweede tegendoelpunt slikken. Daardoor werd het allemaal wat minder in het Guldensporenstadion. Tot in minuut 74. Gano werd goed het straatje ingestuurd en knalde de 1-2 door de benen van Kaminski. Anastasiou koos daarna vol voor de aanval en bracht met Perbet een frisse spits in de ploeg. In een spannend slotkwartier kwam KVK nog sterk opzetten en kreeg D’Haene nog rood, maar gelijkmaken zat er niet meer in.